Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyDorota Woźniak - Twins PotPrzepisy
Zobacz:
Profil
Przeglądasz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Prosty jabłecznik na biszkopcie

Prosty jabłecznik na biszkopcie

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 13 60 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu. Naturalny i bezpieczny lek na wiele dolegliwości.

Syrop z kwiatów czarnego bzu. Naturalny i bezpieczny lek na wiele dolegliwości.

Dorota Woźniak - Twins Pot
20 15 60 min
Zielony koktajl na wodzie kokosowej

Zielony koktajl na wodzie kokosowej

Dorota Woźniak - Twins Pot
23 13 5 min
Razowe bagietki z pokrzywą

Razowe bagietki z pokrzywą

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 13 120 min
Leczniczy  Miód  mniszkowy

Leczniczy Miód mniszkowy

Dorota Woźniak - Twins Pot
21 11 120 min
Wiosenny koktajl szpinakowo -  pomarańczowy z jabłkiem i kiwi

Wiosenny koktajl szpinakowo -  pomarańczowy z jabłkiem i kiwi

Dorota Woźniak - Twins Pot
20 12 10 min
Mazurek migdałowy tradycyjny

Mazurek migdałowy tradycyjny

Dorota Woźniak - Twins Pot
18 14 120 min
Delikatny deser z kaszy manny

Delikatny deser z kaszy manny

Dorota Woźniak - Twins Pot
17 16 20 min
Makowa Panienka

Makowa Panienka

Dorota Woźniak - Twins Pot
17 15 70 min
Sałatka z klopsikami z mięsa indyka i quinoa z grillowaną cukinią i papryką

Sałatka z klopsikami z mięsa indyka i quinoa z grillowaną cukinią i papryką

Dorota Woźniak - Twins Pot
17 13 60 min
Zupa z soczewicy z pieczoną dynią

Zupa z soczewicy z pieczoną dynią

Dorota Woźniak - Twins Pot
15 9 60 min
Marmurkowe jajka

Marmurkowe jajka

Dorota Woźniak - Twins Pot
18 18 60 min
Babka majonezowa

Babka majonezowa

Dorota Woźniak - Twins Pot
16 13 80 min
Wędzony ser w oliwie z ziołami

Wędzony ser w oliwie z ziołami

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 12 10 min
Pucharki deserowe na mleku owsianym z karobem i truskawkami

Pucharki deserowe na mleku owsianym z karobem i truskawkami

Dorota Woźniak - Twins Pot
21 15 10 min
Kaszka manna kokosowa jak Panna cotta

Kaszka manna kokosowa jak Panna cotta

Dorota Woźniak - Twins Pot
23 15 20 min
Koktajl śniadaniowy Fit z nutą bazylii i mięty

Koktajl śniadaniowy Fit z nutą bazylii i mięty

Dorota Woźniak - Twins Pot
16 9 5 min
Koktajl z młodym jęczmieniem

Koktajl z młodym jęczmieniem

Dorota Woźniak - Twins Pot
17 11 15 min
Sernik z mango

Sernik z mango

Dorota Woźniak - Twins Pot
20 14 90 min
Keks Amaretto z pełnoziarnistej mąki orkiszowej

Keks Amaretto z pełnoziarnistej mąki orkiszowej

Dorota Woźniak - Twins Pot
17 13 120 min
Babka z gotowanej marchewki i mąki owsianej bezglutenowa bez cukru

Babka z gotowanej marchewki i mąki owsianej bezglutenowa bez cukru

Dorota Woźniak - Twins Pot
18 14 70 min
Botwinka szpinakowa z burakiem

Botwinka szpinakowa z burakiem

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 10 30 min
Warzywny pasztet z soczewicy i marchewki

Warzywny pasztet z soczewicy i marchewki

Dorota Woźniak - Twins Pot
21 14 120 min
Makaron z pieczarkami w sosie kokosowym i pieczona polędwiczka

Makaron z pieczarkami w sosie kokosowym i pieczona polędwiczka

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 10 50 min
Jarzynka z liści kalarepy i rzodkiewki

Jarzynka z liści kalarepy i rzodkiewki

Dorota Woźniak - Twins Pot
16 11 25 min
Warzywa w beszamelu - pyszny obiad z mrożonki

Warzywa w beszamelu - pyszny obiad z mrożonki

Dorota Woźniak - Twins Pot
18 13 20 min
Pesto z liści rzodkiewki i orzechów włoskich

Pesto z liści rzodkiewki i orzechów włoskich

Dorota Woźniak - Twins Pot
23 18 10 min
Tarta marchew z cytryną i oliwą

Tarta marchew z cytryną i oliwą

Dorota Woźniak - Twins Pot
22 16 15 min
Owsiane ciasteczka od serca

Owsiane ciasteczka od serca

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 10 60 min
Zakwas gryczany na żurek

Zakwas gryczany na żurek

Dorota Woźniak - Twins Pot
18 10 45 min
Zakwas z mąki żytniej na żur

Zakwas z mąki żytniej na żur

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 11 0 min
Domowy kisiel malinowy z tartym jabłkiem

Domowy kisiel malinowy z tartym jabłkiem

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 18 25 min
Korzenne ciasto z jabłkami i orzechami idealne na zimę

Korzenne ciasto z jabłkami i orzechami idealne na zimę

Dorota Woźniak - Twins Pot
21 12 70 min
Buraczki pieczone z pigwą i syropem daktylowym

Buraczki pieczone z pigwą i syropem daktylowym

Dorota Woźniak - Twins Pot
20 16 60 min
Kremowe powidła dyniowo - czekoladowe

Kremowe powidła dyniowo - czekoladowe

Dorota Woźniak - Twins Pot
21 16 180 min
Klopsiki Fit z mięsa indyka i kaszy jaglanej

Klopsiki Fit z mięsa indyka i kaszy jaglanej

Dorota Woźniak - Twins Pot
21 17 60 min
Tatar wołowy z oliwkami na galaretce z wina z granatem

Tatar wołowy z oliwkami na galaretce z wina z granatem

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 14 60 min
Pasta z marchwi i batatów z olejem kokosowym

Pasta z marchwi i batatów z olejem kokosowym

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 13 35 min
Pasta z cieciorki - najprostszy przepis

Pasta z cieciorki - najprostszy przepis

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 11 10 min
Ciastka arachidowo - amarantusowe z żurawiną

Ciastka arachidowo - amarantusowe z żurawiną

Dorota Woźniak - Twins Pot
18 14 60 min
Na świąteczny obiad. Udka z kaczki pieczone z sosem truskawkowo - cebulowym z nutą pigwy

Na świąteczny obiad. Udka z kaczki pieczone z sosem truskawkowo - cebulowym z nutą pigwy

Dorota Woźniak - Twins Pot
26 22 120 min
Serduszka piernikowo - migdałowe

Serduszka piernikowo - migdałowe

Dorota Woźniak - Twins Pot
21 18 60 min
Paprykowe łódeczki faszerowane ryżem i marchewką

Paprykowe łódeczki faszerowane ryżem i marchewką

Dorota Woźniak - Twins Pot
21 13 80 min
Bliny gryczane drożdżowe

Bliny gryczane drożdżowe

Dorota Woźniak - Twins Pot
21 13 60 min
Kutia - makowy przysmak wigilijny

Kutia - makowy przysmak wigilijny

Dorota Woźniak - Twins Pot
25 14 120 min
Staropolski piernik zwany Stuletnim

Staropolski piernik zwany Stuletnim

Dorota Woźniak - Twins Pot
25 21 120 min
Ratatouille - bigos warzywny

Ratatouille - bigos warzywny

Dorota Woźniak - Twins Pot
22 16 40 min
Wegański bigos z kapusty kiszonej i soczewicy z orzechami

Wegański bigos z kapusty kiszonej i soczewicy z orzechami

Dorota Woźniak - Twins Pot
22 18 70 min
Plastry kiszonych buraków karmelizowane z miodem i czerwoną cebulą

Plastry kiszonych buraków karmelizowane z miodem i czerwoną cebulą

Dorota Woźniak - Twins Pot
20 15 20 min
Sok z kiszonych buraków do barszczu na Święta

Sok z kiszonych buraków do barszczu na Święta

Dorota Woźniak - Twins Pot
23 18 0 min
Delikatny jaglany budyń kokosowy z musem truskawkowym

Delikatny jaglany budyń kokosowy z musem truskawkowym

Dorota Woźniak - Twins Pot
20 19 40 min
Buraczki z kaparami i syropem klonowym

Buraczki z kaparami i syropem klonowym

Dorota Woźniak - Twins Pot
22 16 60 min
Deser migdałowy z Chia i mango

Deser migdałowy z Chia i mango

Dorota Woźniak - Twins Pot
22 16 25 min
Zdrowy deser jogurtowy z Chia, miodem i truskawkami

Zdrowy deser jogurtowy z Chia, miodem i truskawkami

Dorota Woźniak - Twins Pot
16 10 120 min
Truskawkowe Rafaello

Truskawkowe Rafaello

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 18 20 min
Czekotruskawki

Czekotruskawki

Dorota Woźniak - Twins Pot
19 13 15 min
Owsianka z truskawkami

Owsianka z truskawkami

Dorota Woźniak - Twins Pot
18 13 20 min
Jesienne bułeczki orkiszowe z dynią i czarnuszką

Jesienne bułeczki orkiszowe z dynią i czarnuszką

Dorota Woźniak - Twins Pot
26 18 90 min
Udka kurczaka wolno pieczone z pomidorami koktajlowymi w sosie mascarpone z tymiankiem

Udka kurczaka wolno pieczone z pomidorami koktajlowymi w sosie mascarpone z tymiankiem

Dorota Woźniak - Twins Pot
25 18 120 min
Przepyszna zupa ze świeżych pomidorów

Przepyszna zupa ze świeżych pomidorów

Dorota Woźniak - Twins Pot
21 17 50 min
Zupa szpinakowo - bananowa

Zupa szpinakowo - bananowa

Dorota Woźniak - Twins Pot
20 18 30 min
Kremowa, biała zupa z fenkułu z nasionami czarnuszki

Kremowa, biała zupa z fenkułu z nasionami czarnuszki

Dorota Woźniak - Twins Pot
26 22 45 min
Sałatka z brokułem, kozim serem i pomarańczą

Sałatka z brokułem, kozim serem i pomarańczą

Dorota Woźniak - Twins Pot
23 14 30 min
Prosty jabłecznik

Prosty jabłecznik

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 20 80 min
Zupa z zielonej soczewicy z selerem naciowym

Zupa z zielonej soczewicy z selerem naciowym

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 11 60 min
Sałatka meksykańska

Sałatka meksykańska

Dorota Woźniak - Twins Pot
22 15 30 min
Szyszki z ekspandowanego ryżu brązowego i krówek

Szyszki z ekspandowanego ryżu brązowego i krówek

Dorota Woźniak - Twins Pot
22 19 30 min
Sałatka z buraków i quinoa z kaparami

Sałatka z buraków i quinoa z kaparami

Dorota Woźniak - Twins Pot
22 17 60 min
Ryż jaśminowy zapiekany z musem jabłkowym i cynamonem

Ryż jaśminowy zapiekany z musem jabłkowym i cynamonem

Dorota Woźniak - Twins Pot
21 15 80 min
Pikantne pałeczki z kurczaka z patelni ceramicznej

Pikantne pałeczki z kurczaka z patelni ceramicznej

Dorota Woźniak - Twins Pot
18 14 60 min
Pieczarki pieczone w prosciutto - idealna przekąska

Pieczarki pieczone w prosciutto - idealna przekąska

Dorota Woźniak - Twins Pot
22 20 40 min
Zdrowe kartofelki marcepanowe bez cukru

Zdrowe kartofelki marcepanowe bez cukru

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 18 50 min
Tradycyjna zalewa octowa do smażonej ryby

Tradycyjna zalewa octowa do smażonej ryby

Dorota Woźniak - Twins Pot
20 15 30 min
Jaglane Muffinki Czekoladowe z cukinią bez mąki i cukru

Jaglane Muffinki Czekoladowe z cukinią bez mąki i cukru

Dorota Woźniak - Twins Pot
23 16 80 min
Kolorowe ziemniaczane kulki nie tylko dla dzieci

Kolorowe ziemniaczane kulki nie tylko dla dzieci

Dorota Woźniak - Twins Pot
26 27 45 min
Ziemniaczany keks podwójnie czekoladowy z suszonymi morelami

Ziemniaczany keks podwójnie czekoladowy z suszonymi morelami

Dorota Woźniak - Twins Pot
25 19 160 min
Czekolada z żurawiną, płatkami róż i różową solą himalajską

Czekolada z żurawiną, płatkami róż i różową solą himalajską

Dorota Woźniak - Twins Pot
36 25 60 min
Gryczane kotleciki ze szczypiorkiem

Gryczane kotleciki ze szczypiorkiem

Dorota Woźniak - Twins Pot
27 19 60 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
30 25 120 min
Flaki wołowe na golonce z indyka z kluseczkami sojowymi i suszonymi pomidorami

Flaki wołowe na golonce z indyka z kluseczkami sojowymi i suszonymi pomidorami

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 14 180 min
Szybki dżem jabłkowo - malinowy niskosłodzony

Szybki dżem jabłkowo - malinowy niskosłodzony

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 17 60 min
Pasta z czerwonej soczewicy z wędzoną papryką

Pasta z czerwonej soczewicy z wędzoną papryką

Dorota Woźniak - Twins Pot
25 17 15 min
Pasta z avocado i cieciorki z karobem o smaku czekoladowym

Pasta z avocado i cieciorki z karobem o smaku czekoladowym

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 18 10 min
Dżem śliwkowy z czekoladą i miętą

Dżem śliwkowy z czekoladą i miętą

Dorota Woźniak - Twins Pot
25 18 180 min
Suszenie grzybów - 5 domowych sposobów

Suszenie grzybów - 5 domowych sposobów

Dorota Woźniak - Twins Pot
25 18 0 min
Koktajl jabłkowo - bananowy z karobem

Koktajl jabłkowo - bananowy z karobem

Dorota Woźniak - Twins Pot
22 15 5 min
Koktajl pomidorowo - selerowy

Koktajl pomidorowo - selerowy

Dorota Woźniak - Twins Pot
20 15 5 min
Koktajl pomarańczowo - bananowy

Koktajl pomarańczowo - bananowy

Dorota Woźniak - Twins Pot
21 17 5 min
Pomidory koktajlowe suszone w oliwie z rozmarynem

Pomidory koktajlowe suszone w oliwie z rozmarynem

Dorota Woźniak - Twins Pot
28 23 20 min
Zupa marchewkowo - selerowa z kuskusem

Zupa marchewkowo - selerowa z kuskusem

Dorota Woźniak - Twins Pot
25 13 60 min
Prosty przepis na pomidorki w zalewie z miętą na zimę.

Prosty przepis na pomidorki w zalewie z miętą na zimę.

Dorota Woźniak - Twins Pot
23 17 60 min
Zupa idealnie kremowa z dyni piżmowej z mlekiem kokosowym

Zupa idealnie kremowa z dyni piżmowej z mlekiem kokosowym

Dorota Woźniak - Twins Pot
26 19 60 min
Pasta z czerwonej fasoli i avocado

Pasta z czerwonej fasoli i avocado

Dorota Woźniak - Twins Pot
23 13 15 min
Kofty z wołowiny i kaszy bulgur z sałatką z avocado i pomidorów

Kofty z wołowiny i kaszy bulgur z sałatką z avocado i pomidorów

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 15 60 min
Pasztet z selera, batatów i cieciorki z pomidorami

Pasztet z selera, batatów i cieciorki z pomidorami

Dorota Woźniak - Twins Pot
27 22 120 min
Zupa krem z pieczonej papryki z mlekiem kokosowym

Zupa krem z pieczonej papryki z mlekiem kokosowym

Dorota Woźniak - Twins Pot
27 17 40 min
Danie FIT podkręcające metabolizm. Medaliony z indyka z imbirem i miętą w sosie pomidorowym z groszkiem

Danie FIT podkręcające metabolizm. Medaliony z indyka z imbirem i miętą w sosie pomidorowym z groszkiem

Dorota Woźniak - Twins Pot
22 18 20 min

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 370590 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet