Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyKuchniaMagdaLenyPolubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Lody z liofilizowanej wody kokosowej

Lody z liofilizowanej wody kokosowej

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
17 12 10 min
Makaron ryżowy z pulpecikami łososiowymi z dodatkiem płatków owsianych Amarello

Makaron ryżowy z pulpecikami łososiowymi z dodatkiem płatków owsianych Amarello

Amarello
12 8 0 min
Tiramisu z podłużnymi biszkoptami

Tiramisu z podłużnymi biszkoptami

Amarello
15 10 30 min
Ciasto kruche z jabłkami lub gruszkami

Ciasto kruche z jabłkami lub gruszkami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 17 45 min
Muffiny z mąką sezamową i mąką quinoa najlepsze

Muffiny z mąką sezamową i mąką quinoa najlepsze

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 16 40 min
Schab marynowany gotowany w mleku

Schab marynowany gotowany w mleku

paulina2157
16 17 60 min
Pampuszki - pyszne placuszki

Pampuszki - pyszne placuszki

Bożena1960
14 17 30 min
Domowe ciasteczka oreo

Domowe ciasteczka oreo

Agnieszka Nitsu AktywneZywienie
24 16 0 min
Kokosowy deser lodowy z kakaową polewą

Kokosowy deser lodowy z kakaową polewą

Barbara Strużyna
24 19 60 min
Cynamonowe babeczki z jabłkami

Cynamonowe babeczki z jabłkami

Renixx
34 45 100 min
Chleb ze skiełkowanej kaszy gryczanej (bez glutenu, drożdży, zakwasu, skrobii)

Chleb ze skiełkowanej kaszy gryczanej (bez glutenu, drożdży, zakwasu, skrobii)

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
19 13 70 min
Cytrynowo- miętowy koktajl z młodym jęczmieniem

Cytrynowo- miętowy koktajl z młodym jęczmieniem

definicjasmaku
28 20 5 min
Sernik kokosowo-migdałowy w wersji wegańskiej :)

Sernik kokosowo-migdałowy w wersji wegańskiej :)

Zdrowie na języku
28 19 45 min
Sałatka wielkanocna z domowym majonezem

Sałatka wielkanocna z domowym majonezem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
18 19 20 min
Truskawkowe shoty z matcha i imbirem

Truskawkowe shoty z matcha i imbirem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
21 17 10 min
Sałatka w skórce grejpfruta

Sałatka w skórce grejpfruta

paulina2157
41 38 5 min
Pasztet z ciecierzycy

Pasztet z ciecierzycy

Kinga Bajcar
41 36 180 min
Kluseczki czosnkowe ze szpinakiem

Kluseczki czosnkowe ze szpinakiem

Renixx
39 43 60 min
Brownie kasztanowe

Brownie kasztanowe

Iwona Kuczer
41 45 0 min
Biszkopt jaglany z owocami

Biszkopt jaglany z owocami

foodmania
52 29 60 min
Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów

Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów

Magda Gaudyn
80 55 35 min
Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

Na widelcu
127 60 50 min
Pasta z fasolki mung

Pasta z fasolki mung

@zdrowoprzezlife
22 28 5 min
Zupa krem z marchewki i groszku

Zupa krem z marchewki i groszku

Bożena1960
12 16 60 min
Faszerowane zielone jajka

Faszerowane zielone jajka

paulina2157
17 21 20 min
Pianka z rabarbarem na kruchym cieście

Pianka z rabarbarem na kruchym cieście

paulina2157
18 21 120 min
Łosoś ze szpinakiem w cieście drożdżowym

Łosoś ze szpinakiem w cieście drożdżowym

paulina2157
17 21 45 min
Kolorowe mini pizze

Kolorowe mini pizze

Stokrotka
14 15 90 min
Ciasto z rabarbarem na kefirze

Ciasto z rabarbarem na kefirze

Stokrotka
17 17 70 min
Cebulowe pizzerinki z pieczarkami

Cebulowe pizzerinki z pieczarkami

Stokrotka
15 17 90 min
Chleb z płaskurki

Chleb z płaskurki

smaczliwka.pl
16 10 60 min
Pieczone golonki z warzywami

Pieczone golonki z warzywami

paulina2157
16 21 100 min
Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

aguchaka
14 10 60 min
Blok czekoladowy z migdałami - zdrowsza fit wersja :)

Blok czekoladowy z migdałami - zdrowsza fit wersja :)

Zdrowie na języku
20 12 15 min
Wegańskie bezglutenowe wrapy

Wegańskie bezglutenowe wrapy

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 16 60 min
Czekoladowe ciasteczka owsiane z orzechami :)

Czekoladowe ciasteczka owsiane z orzechami :)

Zdrowie na języku
17 10 35 min
Domowe lody czekoladowe

Domowe lody czekoladowe

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 16 15 min
Jajka faszerowane szpinakiem

Jajka faszerowane szpinakiem

Dorota Rozbicka
19 30 30 min
Jaglany krupnik ze strączkami i pokrzywą

Jaglany krupnik ze strączkami i pokrzywą

Dorota Rozbicka
17 30 30 min
Wegański chlebek bananowy

Wegański chlebek bananowy

wegeweda
16 15 20 min
Kremowe powidła dyniowo - czekoladowe

Kremowe powidła dyniowo - czekoladowe

Dorota Woźniak - Twins Pot
21 16 180 min
Kotlety ryżowe  (wegańskie, bezglutenowe)

Kotlety ryżowe (wegańskie, bezglutenowe)

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
22 16 40 min
Wegańskie sznycle z kapusty

Wegańskie sznycle z kapusty

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
21 12 45 min
Tarty z buraczkami

Tarty z buraczkami

Iwona Kuczer
16 9 30 min
Chleb orkiszowy z chia - gotuj z Multicooker :)

Chleb orkiszowy z chia - gotuj z Multicooker :)

Zdrowie na języku
21 12 180 min
Bezglutenowe naleśniki gryczane :)

Bezglutenowe naleśniki gryczane :)

Zdrowie na języku
20 12 30 min
Wegańskie urodzinowe babeczki bananowe

Wegańskie urodzinowe babeczki bananowe

wegeweda
15 14 30 min
Krem budyniowy do ciast i tortów  - bez nabiału, bez glutenu

Krem budyniowy do ciast i tortów - bez nabiału, bez glutenu

Dorota Rozbicka
18 39 180 min
Zupa pomidorowo-grzybowa

Zupa pomidorowo-grzybowa

Iwona Kuczer
17 10 0 min
Proteinowy drink z kakao, spiruliną i migdałami

Proteinowy drink z kakao, spiruliną i migdałami

Lifefood
9 10 30 min
Przepyszny wegański deser - krem waniliowo-czekoladowy :)

Przepyszny wegański deser - krem waniliowo-czekoladowy :)

Zdrowie na języku
21 15 45 min
Tartaletki na jaglanym spodzie Amarello z lemon curd, włoską bezą i pistacjami

Tartaletki na jaglanym spodzie Amarello z lemon curd, włoską bezą i pistacjami

Amarello
21 17 45 min
Mleko owsiane

Mleko owsiane

Dorota Rozbicka
24 32 180 min
Słonecznik w karmelu

Słonecznik w karmelu

H A B I B I ☺
24 34 60 min
Czekoladowy koktajl jaglany

Czekoladowy koktajl jaglany

Ze zdrowiem mi do smaku
16 12 10 min
Śledź z selerem naciowym i czerwonym pieprzem w oleju arganowym

Śledź z selerem naciowym i czerwonym pieprzem w oleju arganowym

foodcooklove.pl
19 16 35 min
Wegański mus czekoladowy

Wegański mus czekoladowy

Cotakpachnie?
22 19 0 min
Brownie z kremem malinowym

Brownie z kremem malinowym

Cotakpachnie?
25 19 60 min
Fit majonez z awokado

Fit majonez z awokado

Cotakpachnie?
22 19 10 min
Domowe czekoladki z nadzieniem orzechowym

Domowe czekoladki z nadzieniem orzechowym

Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
22 17 25 min
Granola z płatkami kasztanowymi i jaglanką

Granola z płatkami kasztanowymi i jaglanką

Magdalena Nagler - foodmania
18 11 40 min
Zdrowa NUTELLA daktylowa :)

Zdrowa NUTELLA daktylowa :)

Zdrowie na języku
27 24 15 min
Omlet z pomidorami i świeżą bazylią

Omlet z pomidorami i świeżą bazylią

Elinka
24 17 10 min
Jesienne ciastka dyniowo-cynamonowe

Jesienne ciastka dyniowo-cynamonowe

FAMILY
23 21 30 min
Placuszki z cukinii i marchewki

Placuszki z cukinii i marchewki

PrzepisyMargaretki
23 36 30 min
Rolada kukurydziana

Rolada kukurydziana

Kinga Bajcar
26 13 90 min
Babeczki  Pina Colada z chia

Babeczki Pina Colada z chia

opuncja123
22 22 30 min
Placek ze śnieżną pierzynką i żurawiną

Placek ze śnieżną pierzynką i żurawiną

foodmania
19 10 60 min
 Schab w musztardzie

Schab w musztardzie

paulina2157
26 38 70 min
Ciasto z jabłkami

Ciasto z jabłkami

paulina2157
27 35 70 min
Sałatka z ciecierzycą

Sałatka z ciecierzycą

paulina2157
21 24 25 min
Zdrowe ciasto marchewkowe

Zdrowe ciasto marchewkowe

Ze zdrowiem mi do smaku
17 16 30 min
Warzywny pasztet z quinoa

Warzywny pasztet z quinoa

Dorota Rozbicka
23 23 180 min
Tartaletki z salsą z wędzonego pstrąga, awokado i pomidorów

Tartaletki z salsą z wędzonego pstrąga, awokado i pomidorów

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 15 0 min
Truskawkowo - żurawinowy lodowy deser, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie

Truskawkowo - żurawinowy lodowy deser, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie

Zielone Koktajle
23 22 5 min
Domowa chałwa (dwa składniki!)

Domowa chałwa (dwa składniki!)

martines
31 26 5 min
Śledzie w sosie pomidorowym z curry

Śledzie w sosie pomidorowym z curry

Tylko z Natury
25 12 20 min
Pasta z orzechów laskowych

Pasta z orzechów laskowych

gotujwstylueko.pl
25 20 10 min
Mus witaminowy

Mus witaminowy

Melisa
15 13 10 min
Rolmopsy z papryką czerwoną

Rolmopsy z papryką czerwoną

Bożena1960
20 27 80 min
Placuszki bananowe z mąką dyniową

Placuszki bananowe z mąką dyniową

Magdalena Nagler - foodmania
17 12 20 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet