Kolorowe mini pizze
StokrotkaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, drożdże, pszenica, żyto, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1 szklanka
otręby pszenne - 0,5 szklanki
siemię lniane - 2 łyżki
mleko ciepłe - 100 ml
woda letnia - 50 ml
jajko - 1 szt.
drożdże świeże - 2 dag
olej - 2 łyżki
sól - 0,5 łyżeczki
Pozostałe produkty
ketchup ziołowy - 2-3 łyżki
szynka gotowana - 5-6 plastrów
kiełbasa cienka - 10 dag
papryka czerwona marynowana - 0,5 szt.
papryka zielona marynowana - 0,5 szt.
ser żółty - 9 plastrów
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.