Tarty z buraczkami
Iwona KuczerRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
ugotowane małe buraczki - 4
szpinak świeży - 4 garści
mała czerwona cebula - 1 szt.
pokruszony ser feta - 3/4 s szklanki
mascarpone - 120 g
gęsta śmietana kremówka - 1/2 szklanki
sól, pieprz - 1 do smaku
czosnek w proszku - 2 szczypty
Sposób przygotowania:
Na podpieczone spody wykładamy pokrojone w plasterki: cebulę, buraczki, pokrojone na kawałki liście szpinaku, fetę.
Jajka, śmietanę i mascarpone mieszamy dokładnie w miseczce, przyprawiamy do smaku. Delikatnie zalewamy warzywa ułożone na cieście, pieczemy ok 15 min. Podajemy ciepłe.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.