Rolada kukurydziana
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: jajka
Składniki:
Cukier kokosowy Bio - 1/2 szklanki
Suszona aronia Bio - 1/2 szklanki
Dżem domowy np z truskawek
Sposób przygotowania:
Do żółtek dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę.
Następnie dodajemy mąkę i miksujemy.
Białka ubijamy na sztywną pianę, którą kolejno dodajemy do mąki i Żółtek. Delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy suszone aronie i mieszamy całość delikatnie.
Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia .
Na papier wykładamy całe ciasto. Pieczemy w 175 stopniach przez około 20 minut.
Upieczone ciasto od razu smarujemy dżemem i delikatnie zwijamy w rulon, zwijamy w wilgotną ściereczkę i odstawiamy do wystygnięcia.
Smacznego ;)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.