Ciasto z rabarbarem na kefirze
StokrotkaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 3 szt.
cukier waniliowy - 1 łyżka
cukier - 2/3 szklanki
kefir - 1 szklanka
olej - 0,5 szklanki
mąka pszenna - 2,5 szklanki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
Kruszonka
masło - 8-10 dag
cukier - 4 łyżki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
Pozostałe produkty
rabarbar - 40-45 dag
cukier - 1 łyżka
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Ciasto z rabarbarem i kruszonką przygotowane na kefirze jest pyszne. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia.Sposób przygotowania:
Mąkę połączyć z cukrem, cukrem z wanilią i masłem. Rozcierać palcami tak, aby powstały okruchy ciasta.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.