Czekoladowe ciasteczka owsiane z orzechami :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Zawiera: gluten, jajka, orzechy wszystkie, owies
Składniki:
płatki gryczane - 100 g
czekolada na gorąca (proszek) - 50 g
olej kokosowy - 60 g
orzechy brazylijskie - 50 g
słonecznik - 15 g
jajko - 1 szt.
syrop klonowy - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Czekolada na gorąca, którą użyłam jest ekologiczna i składa się wyłącznie z dwóch składników - kakaa i cukru trzcinowego. Możesz zamiast tego użyć zwykłego gorzkiego kakaa, jednak pamiętam aby dosłodzić ciastka wybranym słodzikiem, np. dodać więcej syropu klonowego.Sposób przygotowania:
Uformuj ciastka (w razie trudności w sklejaniu masy zwilż dłonie wodą) i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 20 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.