Jaglany krupnik ze strączkami i pokrzywą
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: jednogarnkowe, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe
Składniki:
oliwa z oliwek bio - 3 łyżki
marchew - 2 szt.
seler naciowy - łodyga - 2 szt.
ziemniaki - 5 szt.
fasolka szparagowa mrożona lub świeża - 1 szklanka
soczewica czerwona - 2 łyżki
sól himalajska do smaku
pieprz do smaku
kurkuma - 1/2 łyżeczki
nasiona pokrzywy bio - 2 łyżeczki
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 8 szt.
Sposób przygotowania:
Do cebuli dodajemy startą na tarce marchew, pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojonego w plasterki selera, soczewicę i kaszę.
Zalewamy 1,5l wody.
Dodajemy sól, ziele angielskie i liść laurowy.
Gotujemy przez 20 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.