Krem budyniowy do ciast i tortów - bez nabiału, bez glutenu
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: owies
Składniki:
ksylitol - 6 łyżek
masło roślinne w kubku (nieutwardzane) - 125 g
Dodatkowe informacje:
znany i lubiany krem budyniowy, który zrobiłam w nowej wersji pozbawionej mleka i masła krowiego.Smak inny troszkę od tego tradycyjnego, ale naprawdę smaczny!
Sposób przygotowania:
W pozostałym mleku rozpuszczamy budynie.
Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczone budynie, mieszamy cały czas mieszając aż budyń zgęstnieje.
Zostawiamy do całkowitego przestygnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.