Jajka faszerowane szpinakiem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
szpinak świeży lub mrozony - 100 g
sól himalajska do smaku
pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Świetnie się prezentują (świeżo, wiosennie), bardzo dobrze smakują.Są proste do przygotowania - idealne na świąteczny stół albo na weekendowe śniadanie.
Sposób przygotowania:
Po tym czasie od razu odcedzamy i zalewamy zimną wodą.
Zostawiamy do wystudzenia.
Każde jajko przecinamy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.