![Łosoś ze szpinakiem w cieście drożdżowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-03/12695-photo-main.jpg)
Łosoś ze szpinakiem w cieście drożdżowym
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
szpinak - 30 dag
masło - 1 łyżka
serek topiony śmietankowy - 1 szt.
sól i pieprz cytrynowy do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
ciasto:
cukier szczypta
masło roztopione - 5 łyżek
mleko - 3/4 szklanki
żółtko jaja - 1 szt.
drożdże - 20 g
Sposób przygotowania:
Pokroić na 3-4 kawałki.Szpinak smażyć z masłem, dodać serek topiony i wymieszać, doprawić do smaku solą i gałką muszkatołową.
Na środek ciasta położyć kawałek łososia, na łososia nałożyć szpinak.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.