Śledzie w sosie pomidorowym z curry
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
cebula - 2 szt.
koncentrat pomidorowy - 200 ml
ketchup - 2 łyżki
pieprz mielony do smaku szczypta
olej do smażenia - 2-3 łyżki
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać i pokroić w piórka, następnie zeszklić na oleju. Dodać curry wymieszać. Dodać ketchup oraz koncentrat. Przyprawić czarnym pieprzem i ewentualnie szczyptą pieprzu cayenne.
Wystudzony sos wymieszać z pokrojonymi śledziami i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się wymieszały.
Nie zalewać śledzi gorącym, bądź ciepłym sosem! Zrobią się miękkie i mniej smaczne.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.