Przepyszny wegański deser - krem waniliowo-czekoladowy :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: desery
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, soja, kakao, orzeszki ziemne
Składniki:
kasza jaglana - 75 g
mleko sojowe - 250 ml
masło orzechowe - 50 g
erytrol - 40 g
cukier z prawdziwą wanilią - 1 łyżeczka
KREM CZEKOLADOWY
mleko sojowe - 250 ml
masło orzechowe - 50 g
cukier kokosowy - 40 g
gęsta część z mleczka kokosowego z puszki - 50 g
mus/manna kokosowa - 1 łyżka
kakao - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Ugotowaną kaszę podziel na dwie części i każdą dokładnie zmiksuj z podanymi składnikami. Miksuj do momentu uzyskania możliwie najgładszej konsystencji. Masa powinna być kremowa i bez grudek.
Gotowe kremy przełóż do wybranych naczyń i udekoruj dodatkami.
Przechowuj w lodówce. Deser z czasem lekko gęstnieje.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.