![Rolmopsy z papryką czerwoną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-01/10756-photo-main.jpg)
Rolmopsy z papryką czerwoną
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
cebula - 1 szt.
papryka czerwona - 1/2 szt.
ogórki kiszone - 2 szt.
ocet - 2 szt.
pieprz czarny mielony do smaku
mleko - 1 szklanka
Sposób przygotowania:
Paprykę czerwoną po usunięciu gniazd nasiennych i umyciu kroimy w paski , to samo robimy z ogórkiem kiszonym , natomiast cebule po obraniu kroimy w plastry.
Każdy płat matiasa oprószmy lekko pieprzem na każdym płacie układamy po plasterku cebuli , pasku ogórka i papryki.
Zwijamy ciasno w rulon i spinamy wykałaczkami.
Tak przygotowane rolmopsy wkładamy do wiekszego słoika , polewamy octem i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godzin.
Przed podaniem skrapiamy cytryną.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.