Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyhealthy-dreamsPolubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Spaghetti z marchewki

Spaghetti z marchewki

Dorota Rozbicka
28 29 20 min
Ciasto kruche z miodem i śliwkami

Ciasto kruche z miodem i śliwkami

Stokrotka
20 13 100 min
Beefburger

Beefburger

Barbara Strużyna
11 10 45 min
Sałata z rzodkiewką

Sałata z rzodkiewką

Renixx
8 12 15 min
Kruche ciasteczka jaglane

Kruche ciasteczka jaglane

paulina2157
17 21 20 min
Jajka z jarmużem, batatem i olejem dyniowym

Jajka z jarmużem, batatem i olejem dyniowym

Zielenina
16 15 20 min
Sałatka ze szpinakiem, burakiem i brzoskwinią

Sałatka ze szpinakiem, burakiem i brzoskwinią

Iwona Kuczer
14 8 5 min
Drink probiotyczny z ziołami

Drink probiotyczny z ziołami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 8 5 min
Rurki z soczewicy czerwonej z mozzarellą

Rurki z soczewicy czerwonej z mozzarellą

Fabijańscy
13 9 20 min
Gryczane, wytrawne bliny z cebulką i natką pietruszki (bez drożdży)

Gryczane, wytrawne bliny z cebulką i natką pietruszki (bez drożdży)

Amarello
14 6 30 min
Kule jaglane nieźle nadziane

Kule jaglane nieźle nadziane

Magdalena Nagler - foodmania
14 10 20 min
Domowa biała czekolada

Domowa biała czekolada

Dagooshya
28 28 180 min
Biała kapusta duszona na maśle

Biała kapusta duszona na maśle

gosia56
25 39 20 min
Zapiekanka amarantusowa z warzywami

Zapiekanka amarantusowa z warzywami

gotujwstylueko.pl
17 8 90 min
Zielone naleśniki z matcha

Zielone naleśniki z matcha

Dorota Rozbicka
13 10 15 min
Czerwony napój wzmacniający siły witalne

Czerwony napój wzmacniający siły witalne

Dorota Rozbicka
16 12 0 min
Owsianka z płatkami quinoa z gruszką w miodzie

Owsianka z płatkami quinoa z gruszką w miodzie

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
14 11 5 min
Ryż na mleku z jagodami

Ryż na mleku z jagodami

Dorota Rozbicka
21 27 30 min
Brązowy ryż po karaibsku z ananasem i mlekiem kokosowym

Brązowy ryż po karaibsku z ananasem i mlekiem kokosowym

wegeweda
22 20 30 min
Ciasto kokosowe cocomi

Ciasto kokosowe cocomi

COCOMI
17 9 0 min
Babeczki z borówkami i daktylami

Babeczki z borówkami i daktylami

foodmania
23 9 35 min
Pieczone korzenne  jabłka

Pieczone korzenne jabłka

Barbara Strużyna
25 18 60 min
Lody pistacjowo - kokosowe

Lody pistacjowo - kokosowe

Barbara Strużyna
25 20 60 min
Leczo z mięsem wieprzowym

Leczo z mięsem wieprzowym

Renixx
27 14 50 min
Ciasto z czarnej fasoli

Ciasto z czarnej fasoli

Na widelcu
63 30 60 min
Pizza z polenty z tofu i grzybami shiitake

Pizza z polenty z tofu i grzybami shiitake

Magdalena Nagler - foodmania
24 13 0 min
Przyprawa z czarnuszką

Przyprawa z czarnuszką

Iwona Kuczer
18 16 10 min
Kokosowy deser lodowy z kakaową polewą

Kokosowy deser lodowy z kakaową polewą

Barbara Strużyna
24 19 60 min
Brownie z awokado

Brownie z awokado

martines
24 13 60 min
Fritata prowansalska na musie brokułowo-jabłkowym z hummusem buraczkowym

Fritata prowansalska na musie brokułowo-jabłkowym z hummusem buraczkowym

KatarzynaS
18 16 30 min
Brownie z batatem

Brownie z batatem

Anna Szcześniak
18 15 15 min
Brownie kasztanowe

Brownie kasztanowe

Iwona Kuczer
41 45 0 min
Mleko kokosowe

Mleko kokosowe

Zdrowie na języku
26 18 30 min
Paszteciki z suszonymi grzybami shiitake Bio

Paszteciki z suszonymi grzybami shiitake Bio

Kinga Bajcar
41 27 75 min
Pasta z orzechów laskowych

Pasta z orzechów laskowych

gotujwstylueko.pl
25 20 10 min
Orzechowe smoothie z baobabem

Orzechowe smoothie z baobabem

TerraSana
20 17 15 min
Słoneczna kanapka

Słoneczna kanapka

Iwona Kuczer
32 34 15 min
Florentynki ( bez cukru, glutenu, laktozy)

Florentynki ( bez cukru, glutenu, laktozy)

TomCook
52 30 20 min
Pasta z tofu i suszonych pomidorów

Pasta z tofu i suszonych pomidorów

TomCook
28 22 10 min
Kremowa zupa z czerwonej soczewicy

Kremowa zupa z czerwonej soczewicy

Dagooshya
41 31 40 min
Czarna soczewica na gęsto

Czarna soczewica na gęsto

gotujwstylueko.pl
20 11 45 min
Pasztet z czarnej soi i kaszy jaglanej z warzywami

Pasztet z czarnej soi i kaszy jaglanej z warzywami

Barbara Strużyna
27 23 60 min
Placuszki owsiane

Placuszki owsiane

_Róża_
46 27 15 min
Frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami

Frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami

My Chcemy Jeść
22 12 45 min
Truskawkowo-bananowy deser jaglany

Truskawkowo-bananowy deser jaglany

Katarzyna Kachel
24 13 25 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i mlekiem kokosowym

Zupa krem z czerwonej soczewicy i mlekiem kokosowym

TomCook
54 28 30 min
Krem z mleka kokosowego i czereśni

Krem z mleka kokosowego i czereśni

TomCook
24 21 15 min
Placuszki jaglano-lniane

Placuszki jaglano-lniane

stopaa
25 13 10 min
Budyń jaglany - szybki i prosty! :)

Budyń jaglany - szybki i prosty! :)

Zdrowie na języku
33 25 35 min
Zdrowe ciasteczka amarantusowe

Zdrowe ciasteczka amarantusowe

annika
48 29 20 min
Dietetyczny tort kawowy z jagodami goji

Dietetyczny tort kawowy z jagodami goji

Magdalena Nagler - foodmania
24 17 60 min
Wegański serek z nerkowców o smaku paprykowym

Wegański serek z nerkowców o smaku paprykowym

Magda Gaudyn
33 31 15 min
Gryka z marchewką, cukinią i kurkami

Gryka z marchewką, cukinią i kurkami

Katarzyna Kachel
28 17 0 min
Frittata z jarmużem i pomidorami

Frittata z jarmużem i pomidorami

My Chcemy Jeść
21 12 60 min
Kisiel z siemienia lnianego na piękne włosy i paznokcie

Kisiel z siemienia lnianego na piękne włosy i paznokcie

ChilliBite.pl
17 14 5 min
Chlebek jaglany

Chlebek jaglany

Barbara Strużyna
24 10 0 min
Shake z czarnych porzeczek i borówek

Shake z czarnych porzeczek i borówek

definicjasmaku
26 19 5 min
Zielone, jarmużowe naleśniki :)

Zielone, jarmużowe naleśniki :)

Zdrowie na języku
28 16 20 min
Raw batony czekoladowe :)

Raw batony czekoladowe :)

Zdrowie na języku
29 12 180 min
Brownie jaglane

Brownie jaglane

agioos
23 12 15 min
Owsianka z jabłkiem, masłem orzechowym, pastą daktylową i ..:)

Owsianka z jabłkiem, masłem orzechowym, pastą daktylową i ..:)

Zdrowie na języku
33 16 15 min
Bezmleczne bułeczki śniadaniowe z prosa

Bezmleczne bułeczki śniadaniowe z prosa

Kinga Bajcar
26 12 180 min
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą

Sałatka z kuskusem i ciecierzycą

Magdalena Nagler - foodmania
32 21 45 min
Zupa z dyni z grzankami

Zupa z dyni z grzankami

Renixx
22 18 30 min
Kasza jaglana na śniadanie

Kasza jaglana na śniadanie

Barbara Strużyna
55 36 30 min
Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów

Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów

Magda Gaudyn
80 55 35 min
Czarny ryż z kalarepą i kurczakiem

Czarny ryż z kalarepą i kurczakiem

Barbara Strużyna
22 14 45 min
Prosta letnia sałatka grillowa

Prosta letnia sałatka grillowa

dorotaR
23 10 15 min
Domowy twaróg

Domowy twaróg

PrzepisyMargaretki
32 27 20 min
Placuszki ryżowo-kokosowe

Placuszki ryżowo-kokosowe

Barbara Strużyna
35 25 25 min
Kasztanowe racuchy

Kasztanowe racuchy

Barbara Strużyna
26 14 25 min
Dużo warzyw, mało mięsa

Dużo warzyw, mało mięsa

Barbara Strużyna
35 22 40 min
Makowiec i sernik w jednym

Makowiec i sernik w jednym

Barbara Strużyna
50 24 120 min
Pasztet z soczewicy i jagły

Pasztet z soczewicy i jagły

Barbara Strużyna
38 26 90 min
Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

Na widelcu
127 60 50 min
Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych

Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych

Na widelcu
61 46 15 min
Makaron ryżowy z tapioką z sosem pomidorowym i wakame

Makaron ryżowy z tapioką z sosem pomidorowym i wakame

Magdalena Nagler - foodmania
26 18 40 min
Truskawki wytrawne z kozią roladą

Truskawki wytrawne z kozią roladą

Barbara Strużyna
31 22 15 min
Risotto na sposób mediolański z sosem z kurzych wątróbek

Risotto na sposób mediolański z sosem z kurzych wątróbek

Dagooshya
19 12 35 min
Mleczna czekolada z orzechami

Mleczna czekolada z orzechami

Dagooshya
19 15 180 min
Energetyczne - Karobki -

Energetyczne - Karobki -

annika
29 19 30 min
Racuchy z mąki pełnoziarnistej

Racuchy z mąki pełnoziarnistej

Renixx
25 18 20 min
Burgery jaglane z czarnym ryżem w bułce amarantusowej

Burgery jaglane z czarnym ryżem w bułce amarantusowej

Magdalena Nagler - foodmania
23 12 60 min
Domowe musli w stylu eko

Domowe musli w stylu eko

Na widelcu
21 11 30 min
Udka kurczaka w sosie curry

Udka kurczaka w sosie curry

Na widelcu
19 7 50 min
Knedle z kaszą manną

Knedle z kaszą manną

Renixx
29 18 40 min
Czerwona soczewica po indyjsku (Masoor dal)

Czerwona soczewica po indyjsku (Masoor dal)

gotujwstylueko.pl
55 20 20 min
Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

Kinga Bajcar
59 39 15 min
Nafaszerowana papryczka z jajkiem ;)

Nafaszerowana papryczka z jajkiem ;)

Zdrowie na języku
22 12 60 min
Rolada biszkoptowa z musem brzoskwiniowym

Rolada biszkoptowa z musem brzoskwiniowym

Renixx
25 22 120 min
Jabłka z kokosową kruszonką

Jabłka z kokosową kruszonką

Renixx
25 14 60 min
Sorbet truskawkowy z lodami

Sorbet truskawkowy z lodami

Renixx
26 20 30 min
Gofry z mlekiem kokosowym

Gofry z mlekiem kokosowym

Renixx
26 22 40 min
Mus agrestowy

Mus agrestowy

TomCook
32 23 20 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet