Brązowy ryż po karaibsku z ananasem i mlekiem kokosowym
wegewedaRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, cytrusy
Składniki:
świeży, obrany ze skóry ananas - 500
ugotowana, czerwona fasola - 1 szklanka
ziarna kukurydzy konserwowej - 1 opakowanie
cebula - 1 szt.
czosnek - 4 ząbki
czerwona papryczka chilli - 2 szt.
mleko kokosowe - 2 szklanki
mielona kolendra - 1 łyżeczka
świeży szpinak - 2 garści
świeża kolendra pęk
sok z połowy limonki
sól i pieprz do smaku
olej kokosowy - 1 łyżka
chipsy kokosowe do dekoracji
woda - 4 szklanki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.