Sałatka ze szpinakiem, burakiem i brzoskwinią
Iwona KuczerRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, orzechy wszystkie
Składniki:
burak (duży) - 1 szt.
brzoskwinia - 2 szt.
pomidory suszone w oliwie - 1 garść
oliwa z pomidorów suszonych - 4 łyżki
ocet jabłkowy biały - 1 łyżeczka
miód kwiatowy (lub inny łagodny) - 1 łyżeczka
sól, pieprz - 1 do smaku
Sposób przygotowania:
temp 180°C. Studzimy, kroimy w kostkę.
kawałki.
pomidory suszone, orzechy. Oliwę, ocet jabłkowy, miód i przyprawy mieszamy, polewamy sałatkę. Delikatnie mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.