Czarna soczewica na gęsto
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, strączkowe
Składniki:
mleko kokosowe terrasana - 400 ml
curry - 3 łyżki
papryka ostra - 2 łyżki
czosnek - 3 ząbki
pieprz kajeński - 1 łyżka
orzechy nerkowca BIO - 10 g
sól - 1 szczypta
olej kokosowy BIO - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Danie doskonale pasuje do ryżu ugotowanego na sypko. Podajemy soczewicę z sałatą lub kolorową sałatką warzywną, np. z marchwi i kapusty pekińskiej.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.