Lody pistacjowo - kokosowe
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
orzechy pistacjowe prażone i lekko solone - 100 g
cukier z kwiatków kokosa 50g + 2 łyżka
żółtka jajek - 5 szt.
Dodatkowe informacje:
Lody są bardzo gęste, lekko słone orzeszki bardzo dobrze współgrają z cukrem kokosowym i śmietaną. Jeśli chcemy mieć lody mniej kaloryczne należy użyć mleka zamiast śmietany.Sposób przygotowania:
Ja używam prymitywnej maszynki do lodów, gdzie wkład trzeba umieścić w zamrażalce na kilka godzin wcześniej. Łatwiej wtedy jest nam zaplanować podanie deseru i mniej z tym pracy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.