![Biała kapusta duszona na maśle](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-06/9968-photo-main.jpg)
Biała kapusta duszona na maśle
![](/cache/a32x32/files/users/1040-avatar-1533566911.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, grzyby, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki duże - 5 szt.
cebula biała - 1 szt.
masło klarowane - 1 łyżka
śmietana - 3-4 łyżki
natka pietruszki trochę
Sposób przygotowania:
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
Pieczarki obieramy ze skórki albo jak wolimy to zostawiamy .
Pieczarki kroimy w plasterki.
W rondlu rozgrzewamy masło dodajemy cebulę i pieczarki dusimy .
Do podduszonych pieczarek dodajemy odciśniętą kapustę .
Dusimy cały czas mieszamy dodajemy śmietanę .
Jak kapusta będzie podduszona doprawiamy solą i pieprzem .
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.