Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyNa widelcuPolubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Ciasto Shrek

Ciasto Shrek

Renixx
6 8 90 min
Ciastka korzenne dla św. Mikołaja

Ciastka korzenne dla św. Mikołaja

wegeweda
21 21 80 min
Lekka zupa z cukinii

Lekka zupa z cukinii

wegeweda
19 13 30 min
Wegańskie ciasteczka z ciecierzycy

Wegańskie ciasteczka z ciecierzycy

Magdalena Nagler - foodmania
24 15 60 min
Sernik z dynią i nutką pomarańczy

Sernik z dynią i nutką pomarańczy

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
15 15 80 min
Sałatkowe sosy: orientalny sos curry i ziołowy sos vinegrette

Sałatkowe sosy: orientalny sos curry i ziołowy sos vinegrette

Katarzyna Kachel
23 16 15 min
Pizza gryczana z warzywami

Pizza gryczana z warzywami

Magdalena Nagler - foodmania
25 15 45 min
Warzywne pieczone olbrzymie pieczarki

Warzywne pieczone olbrzymie pieczarki

healthy-dreams
22 13 25 min
Wegańska tarta z kremem i malinami

Wegańska tarta z kremem i malinami

Magdalena Nagler - foodmania
23 12 60 min
Sernik z jogurtów greckich

Sernik z jogurtów greckich

Kinga Bajcar
25 14 85 min
Róże z olejem kokosowym

Róże z olejem kokosowym

Renixx
23 22 60 min
Kurczak z dymką

Kurczak z dymką

smakujmy
24 13 45 min
Kukurydziany galaretkowiec z chia

Kukurydziany galaretkowiec z chia

Magdalena Nagler - foodmania
25 18 120 min
Otrębowa zapiekanka z pomarańczy

Otrębowa zapiekanka z pomarańczy

healthy-dreams
28 13 30 min
Kasztanowe tartaletki z kremem awokado

Kasztanowe tartaletki z kremem awokado

Magdalena Nagler - foodmania
24 16 30 min
Ogórki po chińsku

Ogórki po chińsku

smakujmy
25 9 50 min
Marmolada morelowa

Marmolada morelowa

smakujmy
23 12 40 min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

smakujmy
22 13 30 min
Piankowe ciasteczka ryżowo-nektarynkowe

Piankowe ciasteczka ryżowo-nektarynkowe

healthy-dreams
26 7 0 min
Udka kurczaka w sosie curry

Udka kurczaka w sosie curry

Na widelcu
19 7 50 min
Jajka w sosie chrzanowym na napoju jaglanym

Jajka w sosie chrzanowym na napoju jaglanym

Kinga Bajcar
26 13 60 min
Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku

Na widelcu
20 8 70 min
Jajecznica z kalafiorem

Jajecznica z kalafiorem

dorotaR
21 11 0 min
Bananowe babeczki z quinoa

Bananowe babeczki z quinoa

Magdalena Nagler - foodmania
22 14 60 min
Florentynki ( bez cukru, glutenu, laktozy)

Florentynki ( bez cukru, glutenu, laktozy)

TomCook
52 30 20 min
Kasza jaglana na śniadanie

Kasza jaglana na śniadanie

Barbara Strużyna
55 36 30 min
Kruche ciasteczka kokosowe z tahini

Kruche ciasteczka kokosowe z tahini

Magdalena Nagler - foodmania
22 12 30 min
Ciastka z mąki ziemniaczanej bez jajek

Ciastka z mąki ziemniaczanej bez jajek

Kinga Bajcar
27 14 110 min
Czekoladowy Szejk Białkowy Chia

Czekoladowy Szejk Białkowy Chia

Vi Oszczanowska
16 13 5 min
Curry dyniowe z wegańskimi pulpetami i chipsami z jarmużu

Curry dyniowe z wegańskimi pulpetami i chipsami z jarmużu

Magdalena Nagler - foodmania
24 16 60 min
Pomarańczowe batony z komosy ryżowej

Pomarańczowe batony z komosy ryżowej

Magdalena Nagler - foodmania
20 9 60 min
Zupa gulaszowa z czarną fasolą

Zupa gulaszowa z czarną fasolą

Na widelcu
33 18 60 min
Sałatka warzywna w zalewie octowej :)

Sałatka warzywna w zalewie octowej :)

Zdrowie na języku
20 12 120 min
Gryczane ciasteczka :)

Gryczane ciasteczka :)

Zdrowie na języku
25 14 45 min
Pomarańczowe ciasteczka jaglane z amarantusem

Pomarańczowe ciasteczka jaglane z amarantusem

foodmania
18 11 60 min
Krem warzywny z czarną fasolą i fetą

Krem warzywny z czarną fasolą i fetą

Na widelcu
37 23 55 min
Zupa z dyni na słodko

Zupa z dyni na słodko

paulina2157
26 19 30 min
Sałatka z jeżynami

Sałatka z jeżynami

Iwona Kuczer
19 11 15 min
Jogurt z jabłkiem

Jogurt z jabłkiem

Na widelcu
24 16 0 min
Wątróbka w sosie z malin

Wątróbka w sosie z malin

Dagooshya
20 13 90 min
Tort jogurtowy

Tort jogurtowy

smakujmy
20 13 50 min
Makaron z łososiem, fetą i brokułami

Makaron z łososiem, fetą i brokułami

stopaa
21 12 30 min
Dwukolorowy budyń kukurydziany

Dwukolorowy budyń kukurydziany

foodmania
24 13 15 min
Sałatka z czarnej fasoli i cukinii

Sałatka z czarnej fasoli i cukinii

Na widelcu
50 16 180 min
Ciasto z czarnej fasoli

Ciasto z czarnej fasoli

Na widelcu
63 30 60 min
Trójsmakowe sorbety

Trójsmakowe sorbety

foodmania
24 17 145 min
Ryż trzy kolory z pstrągiem tęczowym

Ryż trzy kolory z pstrągiem tęczowym

paulina2157
26 24 35 min
Pasta z czarnej fasoli

Pasta z czarnej fasoli

Na widelcu
53 25 180 min
Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli

Na widelcu
127 60 50 min
Babka herbaciana

Babka herbaciana

gotujwstylueko.pl
15 9 90 min
Czekolada z jagodami goji

Czekolada z jagodami goji

Iwona Kuczer
26 21 15 min
Pęczotto marchewkowe

Pęczotto marchewkowe

dorotaR
22 15 40 min
Dip cynamonowy do warzyw

Dip cynamonowy do warzyw

dorotaR
39 23 5 min
Kaszka manna z owocowym musem

Kaszka manna z owocowym musem

dorotaR
20 15 10 min
Exspresowa sałatka z kabanosami

Exspresowa sałatka z kabanosami

Renixx
24 18 20 min
Deser z kaszy manny i musu z borówek

Deser z kaszy manny i musu z borówek

Renixx
23 20 70 min
Zdrowe ciasteczka amarantusowe

Zdrowe ciasteczka amarantusowe

annika
48 29 20 min
Mięso z kurczaka w warzywnym sosie

Mięso z kurczaka w warzywnym sosie

Stokrotka
22 21 40 min
Fasolka czarna

Fasolka czarna

gotujwstylueko.pl
15 7 15 min
Sałatka z kurczakiem i ananasem

Sałatka z kurczakiem i ananasem

Aneta Sobieraj
21 13 30 min
Ciasteczka dyniowe ze śliwką

Ciasteczka dyniowe ze śliwką

Kinga Bajcar
29 9 40 min
Placuszki serowe

Placuszki serowe

Marta
10 7 15 min
Ryż w curry z orzechami nerkowca

Ryż w curry z orzechami nerkowca

gotujwstylueko.pl
14 7 50 min
PLACKI GRYCZANE Z CUKINIĄ

PLACKI GRYCZANE Z CUKINIĄ

gacek1000
20 15 50 min
Kokosanki

Kokosanki

Agnieszka
23 13 30 min
Naleśniki z lnem i mąką jaglaną

Naleśniki z lnem i mąką jaglaną

Barbara Strużyna
20 16 20 min
Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

Kinga Bajcar
59 39 15 min
Babeczki z plastrami kokosowymi Bio

Babeczki z plastrami kokosowymi Bio

Kinga Bajcar
36 19 30 min
Makaron kokosowo-gruszkowy na ostro

Makaron kokosowo-gruszkowy na ostro

gotujwstylueko.pl
15 11 20 min
Pikantna sałatka mandarynkowa

Pikantna sałatka mandarynkowa

gotujwstylueko.pl
16 8 15 min
Ciasteczka migdałowe z burakiem

Ciasteczka migdałowe z burakiem

Dorota Duszak
21 17 50 min
Kurczak po chińsku z suszonymi grzybami shiitake

Kurczak po chińsku z suszonymi grzybami shiitake

Aneta Sobieraj
23 11 30 min
Kurczak słodko-kwaśny w miodzie pomarańczowym

Kurczak słodko-kwaśny w miodzie pomarańczowym

Barbara Strużyna
19 18 60 min
Frittata z parmezanem

Frittata z parmezanem

Barbara Strużyna
19 16 30 min
SAŁATKA BROKUŁOWA Z FETĄ I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

SAŁATKA BROKUŁOWA Z FETĄ I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

gacek1000
19 13 40 min
Ciasteczka kawowe

Ciasteczka kawowe

gotujwstylueko.pl
13 9 45 min
Smażony ryż (Bhat Bhaja)

Smażony ryż (Bhat Bhaja)

gotujwstylueko.pl
16 11 15 min
SELER MARYNOWANY

SELER MARYNOWANY

gacek1000
18 12 60 min
Jarzębina do mięsa

Jarzębina do mięsa

Skoter
23 20 60 min
Włoskie biscotti

Włoskie biscotti

Magda Gaudyn
23 24 30 min
Sałatka gyros z fasolką i wakame

Sałatka gyros z fasolką i wakame

Kinga Bajcar
28 11 150 min
Zupa miso

Zupa miso

Kinga Bajcar
37 25 30 min
Delikatne ciasteczka nadziewane

Delikatne ciasteczka nadziewane

Kinga Bajcar
25 9 30 min
Rolada z kaszą Bulgur Bio

Rolada z kaszą Bulgur Bio

Kinga Bajcar
25 14 160 min
Likier krówkowy

Likier krówkowy

Na widelcu
23 12 180 min
Ciasto makowe z kremem z nerkowców

Ciasto makowe z kremem z nerkowców

Dorota Duszak
19 13 70 min
Ciasteczka owsiano - kokosowe

Ciasteczka owsiano - kokosowe

Dorota Duszak
19 10 45 min
Hummus z suszonymi pomidarami

Hummus z suszonymi pomidarami

Magda Gaudyn
60 34 45 min
Warzywna zupa miso

Warzywna zupa miso

Iwona Kuczer
27 12 20 min
Pączki z makiem

Pączki z makiem

Tylko z Natury
25 14 120 min
Banany smażone w wiórkach kokosa

Banany smażone w wiórkach kokosa

gotujwstylueko.pl
15 11 20 min
Orkisz czosnkowy z kiełkami

Orkisz czosnkowy z kiełkami

gotujwstylueko.pl
14 6 80 min
Masło czekoladowe z omega 3

Masło czekoladowe z omega 3

Dorota Duszak
24 16 10 min
Bezy jaglane

Bezy jaglane

Kinga Bajcar
23 13 180 min
Sałatka warzywna

Sałatka warzywna

Barbara Strużyna
20 17 60 min
Czerwona soczewica po indyjsku (Masoor dal)

Czerwona soczewica po indyjsku (Masoor dal)

gotujwstylueko.pl
55 20 20 min
Łosoś pieczony w ziołach

Łosoś pieczony w ziołach

Dorota Duszak
24 17 60 min
 Lekka sałatka w sezamie

Lekka sałatka w sezamie

Na widelcu
27 22 25 min
Kruche ciasteczka z ziarnami słonecznika i dyni

Kruche ciasteczka z ziarnami słonecznika i dyni

Skoter
36 40 30 min
Sałatka śledziowa dla leniwych

Sałatka śledziowa dla leniwych

Kinga Bajcar
28 11 150 min
Zupa krem z soczewicy

Zupa krem z soczewicy

Iwona_
60 27 40 min
Ciasteczka Maurycowe cynamonowo-orzechowe

Ciasteczka Maurycowe cynamonowo-orzechowe

Maurycy
34 20 45 min
Sałatka z orzechami nerkowca

Sałatka z orzechami nerkowca

Iwona Kuczer
25 14 20 min
Sałatka a'la nicejska z łososiem

Sałatka a'la nicejska z łososiem

Iwona Kuczer
21 13 20 min
Jaglano cytrynowe ciastka na patyku.

Jaglano cytrynowe ciastka na patyku.

Kinga Bajcar
26 18 90 min
Karp wigilijny w panierce

Karp wigilijny w panierce

Tylko z Natury
23 9 20 min
Fasolka z nori

Fasolka z nori

Dorota Duszak
18 13 180 min
Ptysie z bitą śmietaną

Ptysie z bitą śmietaną

Tylko z Natury
24 14 25 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet