
Ciasto Shrek

Rodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica
Składniki:
mąka tortowa - 5 łyżek
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
cukier - 5 łyżek
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
olej - 1 łyżka
sok z cytryny - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
sok owocowy - 900 ml
budynie śmietankowe bez cukru - 3 opakowania
masa 2:
śmietana 30% - 400 ml
galaretka agrestowa - 3 opakowania
ciastka z galaretką - 2 opakowania
Sposób przygotowania:
Budynie wymieszać w 1,5 szklance soku, resztę zagotować. Następnie wlać rozmieszany budyń i gotować około 1 minuty. Gorący krem wyłożyć na zimny biszkopt, wyrównać, ostudzić. Na zimny krem ułożyć ciastka z galaretką.
1 galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance wrzącej wody, przestudzić. Zimną śmietanę ubić, pod koniec ubijania wlewać powoli galaretkę, ciągle ubijając. Gotową ubitą śmietanę wyłożyć na delicje. 2 pozostałe galaretki rozpuścić w 800 ml wrzącej wody, odłożyć do stężenia. Następnie tężejącą galaretką zalać ciasto i odłożyć do lodówki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.