![Babka herbaciana](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/33-photo-main.jpg)
Babka herbaciana
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier trzcinowy brązowy BIO - 100 g
skórki otartej z ekologicznej cytryny - 1/2 łyżeczki
ekologiczne masło - 80 g
mocna herbata - 3/4 szklanki
rodzynki sułtanki BIO - 50 g
jaja ekologiczne BIO - 2 żółtka
Dodatkowe informacje:
Gotowe ciasto podawać posypane mielonym cukrem brązowym i cynamonem. Babka doskonale współgra z aromatyczną herbatą.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.