![Curry dyniowe z wegańskimi pulpetami i chipsami z jarmużu](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-10/2989-photo-main.jpg)
Curry dyniowe z wegańskimi pulpetami i chipsami z jarmużu
![](/cache/a32x32/files/users/330-avatar-1656516187.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, sezam
Składniki:
bulion warzywny - 3/4 szklanki
curry - 1 szczypta
sól sezamowa - 1 szczypta
imbir - 1 szczypta
kasza kuskus - 6 łyżek
pomidory suszone z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim - 1 szczypta
liście jarmużu - kilkanaście
orzechy pinii - 1 łyżeczka
małe marchewki - 100 g
przyprawa garam masala - 1 szczypta
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.