Rolada z kaszą Bulgur Bio
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, niemiecka
Specjalne: Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, mięso, drożdże, grzyby, pszenica, wieprzowina
Składniki:
Kasza Bulgur Bio - 3/4 szklanki
grzyby shiitake Bio - 4 szt.
Pieczarki - 4 szt.
Mała cebula - 1 szt.
Pomidor - 1 szt.
Oregano suszone Bio trochę
kotki warzywne Bio - 4 szt.
Pieprz czarny mielony szczypta
Sól do osolenia wody szczypta
Patyczki do szaszłyków kilka
Dodatkowe informacje:
Rolada smakuje wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno, jest doskonała zarówno do sosów jak i z tradycyjnymi ziemniakami.Dobrze smakuje też jako dodatek do chleba.
Sposób przygotowania:
Pieczemy w 175 stopniach przez około 2 godziny, co 20 minut otwierając piekarnik i polewając mięso "sosem", który się wytworzył podczas pieczenia. Gotowe mięso kroimy w plastry.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.