Mięso z kurczaka w warzywnym sosie
StokrotkaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, grzyby, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
olej - 3 łyżki
masło - 1 łyżka
marchew - 1 szt.
pietruszka mała - 1 szt.
kalarepka - 1/2 szt.
ziemniaki - 2 szt.
cebula - 1 szt.
papryka żółta - 1/2 szt.
pieczarki - 20 dag
sos ciemny do pieczeni - 1 łyżka
papryka mielona - 1 łyżeczka
mąka pszenna - 1 łyżeczka
czosnek - 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do zup w płynie do smaku
szczypiorek siekany - 1 łyżeczka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.