Sałatka gyros z fasolką i wakame
Kinga BajcarRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): indyjska - hinduska, japońska, międzynarodowa
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, mięso, strączkowe, drób
Składniki:
fasola czarna Bio - 250 g
kapusta pekińska - 1/2 kg
cebula - 1 szt.
majonez Bio - 250 ml
wakame suszone Bio - 100 g
papryka zielona - 1 szt.
oregano suszone Bio trochę
sól szczypta
pieprz szczypta
czerwona papryka suszona trochę
chili suszone szczypta
oliwa z oliwek extra Virgin Bio kilka kropel
Dodatkowe informacje:
Fasolka czarna Bio wymaga namaczania, najlepiej jest namoczyć ją na całą noc w zimnej wodzie.Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i na oliwie z oliwek extra Vigrin Bio podsmażamy. Podczas smażenia dodajemy wszystkie przyprawy.
Następnie układamy czarną fasolkę Bio, na fasolkę ogórki i papryka, na to reszta kapusty pekińskiej, a na sam wierzch pozostały majonez Bio.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.