![Tort jogurtowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-09/2702-photo-main.jpg)
Tort jogurtowy
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, nabiał krowi
Składniki:
jogurt naturalny - 3 szklanki
żelatyna lub agar agar - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Galaretki rozpuścić osobno w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, ostudzić. Do każdej z nich dodać po szklance jogurtu, dobrze rozmieszać i schłodzić.
Wysoką, pojemną miskę opłukać zimną wodą. Wlać do niej tężejącą jedną masę, następnie wlać masę jogurtową a na nią kolejną masę z galaretką. Deser wstawić na parę godzin do lodówki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.