Sałatka śledziowa dla leniwych
Kinga BajcarRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, soja, cytrusy, pszenica, jęczmień, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
por - 75 g
jabłko - 1 szt.
jogurt naturalny - 4 łyżki
sok z cytryny kilka kropel
sos Shoyu Bio kilka kropel
sól szczypta
pieprz ziołowy szczypta
oregano suszone bio szczypta
Sposób przygotowania:
Śledzie, por i jabłko przekładamy do miski, dodajemy sos jogurtowy i mieszamy. Dodajemy szczyptę oregano suszonego Bio, można dodać też do smaku odrobinę soli i pieprzu.
Sałatkę podajemy zimną i udekorowany np natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.