Warzywna zupa miso
Iwona KuczerRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): japońska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, soja, pszenica, jęczmień
Składniki:
koper włoski (fenkuł) - 1/2 szt.
cebula dymka - 2 szt.
por - tylko biała część, kawałek - 3 cm
sos sojowy ciemny - 1 łyżka
makaron soba lub jajeczny lub gryczany - 4 pęki
papryczka chili - 1/2 szt.
Sposób przygotowania:
W międzyczasie przygotować makaron, wg przepisu na opakowaniu. Rozłożyć do 4 misek. Opcjonalnie można użyć zwykłego makaronu spaghetti, najlepszy jest jednak japoński makaron soba, lub inny azjatycki makaron gryczany.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.