![Warzywna zupa miso](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-01/519-photo-main.jpg)
Warzywna zupa miso
![](/cache/a32x32/files/users/41-avatar-1735621525.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): japońska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, soja, pszenica, jęczmień
Składniki:
koper włoski (fenkuł) - 1/2 szt.
cebula dymka - 2 szt.
por - tylko biała część, kawałek - 3 cm
sos sojowy ciemny - 1 łyżka
makaron soba lub jajeczny lub gryczany - 4 pęki
papryczka chilli - 1/2 szt.
Sposób przygotowania:
Warzywa pokroić w cienkie plastry, posiekany szczypiorek z dymki odłożyć. Chili posiekać.
W międzyczasie przygotować makaron, wg przepisu na opakowaniu. Rozłożyć do 4 misek. (opcjonalnie można użyć zwykłego makaronu spaghetti, najlepszy jest jednak japoński makaron soba, lub inny azjatycki makaron gryczany).
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.