![Kurczak z dymką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-07/5592-photo-main.jpg)
Kurczak z dymką
![](/cache/a32x32/files/users/274-avatar-1106630015.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: mięso, soja, drób
Składniki:
dymka - 1/2 pęku
sos sojowy - 3 łyżki
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
tłuszcz do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Dymkę pokroić na centymetrowe kawałki. Marchewkę obrać i pokroić w cieniutkie patyczki.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć kurczaka i marchewkę. Smażyć na dużym ogniu, intensywnie mieszając, przez 2-3 min. Dodać resztę sosu sojowego i dymkę. Zamieszać. Podawać z ryżem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.