![Zupa z dyni na słodko](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-04/1766-photo-main.jpg)
Zupa z dyni na słodko
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
jabłka - 2 szt.
mleko - 1/2 litra
laska wanilii - 1/2 szt.
śmietana - 3 łyżki
cukier trzcinowy brązowy Bio do smaku
Sposób przygotowania:
Pod koniec, gdy dynia jest już prawie miękka, dodać pokrojone w kostkę jabłka, gotować do miękkości dyni i jabłek.
Całość zmiksować, doprawić do smaku cukrem trzcinowym Bio i cynamonem.
Wyciągnąć miąższ z laski wanilii, dodać wymieszać.
Podawać z kleksem ze śmietany.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.