Jajka w sosie chrzanowym na napoju jaglanym
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, drożdże
Składniki:
Mąka ziemniaczana Bio - 2 łyżki
Chrzan tarty Bio - 100 g
Kostki warzywne Alce Nero Bio - 2 szt.
Oregano suszone Bio szczypta
Jajka Bio - 6 szt.
*opcjonalnie ziemniaki
*opcjonalnie buraczki czerwone tarte
Sposób przygotowania:
Na koniec dodajemy chrzan tarty i ponownie mieszamy.
Chwilę pozostawiamy aby się pogotowało.
Ziemniaczki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i tłuczemy.
Na talerze układamy ziemniaki ugotowane, nakładamy no buraczki czerwone tarte i polewamy wszystko sosem chrzanowym z jajkami.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.