Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicymohoyogaKomentarze
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Przeglądasz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Przepis: Brownie z orzechami włoskimi i olejem z orzechów włoskich
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
... już wiem, co będzie jutro do kawy ;)
14.09.2019, godz. 19:08
Przepis: Ryżowe muszle BIO Fabijańscy z dynią i pieczarkami
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Czas spróbować je ugotować !!!
26.07.2019, godz. 23:59
Przepis: Świderki z soczewicy żółtej z warzywami na ostro
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Świderki są najlepsze :)
26.07.2019, godz. 23:57
Przepis: Mrożona biała herbata z sokiem i owocami
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Magia jest w prostocie :)
26.07.2019, godz. 23:54
Przepis: Leniwe z cynamonem
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Kocham cynamon !!!
26.07.2019, godz. 23:48
Przepis: Sernik na zimno z solonym karmelem i bezą włoską
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Niooo to zaczynam tycie, ale ze smakiem życie :)
13.04.2019, godz. 22:13
Przepis: Wegańska fasolka po bretońsku
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Czas przepis skraść :)
13.04.2019, godz. 22:11
Przepis: Hummus z kurkumą
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jamiiiii :)
13.04.2019, godz. 22:10
Przepis: Ciasto z dyni i mąki kokosowej
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Piękne !!!!
10.02.2019, godz. 10:23
Przepis: Chałka chlebowa orkiszowa z makiem
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jak zacznę robić sobie sama chałki to obawiam się, że moja joga sprowadzi się do bycia preclem ... wygląda bosko, pewnie tak samo smakuje !!!!
10.02.2019, godz. 10:22
Przepis: Czekoladowa drożdżówka z rumem i rodzynkami
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Kusisz ....
10.02.2019, godz. 10:21
Przepis: Najlepsza nalewka z aronii
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
... i jak tu nie pić ? 
04.02.2019, godz. 22:35
Przepis: Bomba witaminowa z pomarańczy, mrożonych malin z soku z dzikiej róży
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Doskonały :) a sok z róży wydaje się być mistrzostwem świata w tym towarzystwie :)
04.02.2019, godz. 22:34
Przepis: Orkiszowe pankejki drzewka dla dzieci
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Zachwyconam !!!
31.01.2019, godz. 23:22
Przepis: Najlepsze naleśniki migdałowe - tylko 4 składniki!
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Uwielbiam !!!
31.01.2019, godz. 23:19
Przepis: Orkiszowe gofry idealne - na słodko i słono :)
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jakbym jadła wszystkie słodkości, które tutaj wrzucacie, to byłoby mnie 5 razy więcej ! To wygląda jakoś bosko smakująco :) !!!

31.01.2019, godz. 23:18
Przepis: Tort makowy z kremem kawowym
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Czy tort makowy może nie smakować ? :)
31.01.2019, godz. 23:11
Przepis: Ciasteczka z masła orzechowego - wegańskie i bez glutenu :)
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Nio to jutro wypróbuję :)
31.01.2019, godz. 23:10
Przepis: Bezglutenowy orzechowiec
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Widzę cynamon Lebensbaum i już czuję rajskość potrawy :)
31.01.2019, godz. 23:10
Przepis: Kolorowa owsianka
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Nie wiem, jak smakuje, ale wygląda bosko :)
31.01.2019, godz. 23:08
Przepis: Sałatka z ravioli
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Dziękuję za inspirację :)
31.01.2019, godz. 22:56
Przepis: Napój z kurkumy, macierzanki i miodu na przeziębienie i suche gardło
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Kurkuma !!!
27.12.2018, godz. 23:03
Przepis: Masala Chai
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jakby miał pozostać w moim świecie tylko jeden napój na pewno byłaby to indyjska herbatka ;)
27.12.2018, godz. 23:02
Przepis: Korzenna herbatka zielona z pomarańczą
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Kocham ten smak :)
27.12.2018, godz. 23:01
Przepis: Babeczki pomarańczowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jadłabym choćby zdjęcie !!!
25.12.2018, godz. 12:08
Przepis: Bezglutenowe pierogi z kapustą
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Tylko ruskich w tej wersji mi smak upragnia ! 
25.12.2018, godz. 12:06
Przepis: Korzenne świąteczne ciasto z winną gruszką
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Czarujesz !!!
25.12.2018, godz. 12:04
Przepis: Sałatka z brokułem i oliwkami
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Lekka, smaczna, jeść się chce :)
25.12.2018, godz. 12:04
Przepis: Kokosowo - orzechowy jagielnik
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Uśmiecham się do tego przepisu !!!
21.10.2018, godz. 23:04
Przepis: Maca latte
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Testuje :)
21.10.2018, godz. 23:02
Przepis: Orkiszowe bułki pełnoziarniste na zakwasie
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Bułeczki !!!
21.10.2018, godz. 23:01
Przepis: KOKTAJL Z JARMUŻU I PIETRUSZKI
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Przesyłam dalej :)
21.10.2018, godz. 23:00
Przepis: Lekkie śniadanie z makaronem ryżowym
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jest to ten rodzaj lekkości, którego nie da się nie lubić :)
07.07.2018, godz. 00:04
Przepis: Grillowa sałatka z wieprzowiny, nadziewanej papryczki, botwinki i fasolki
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Nie jem mięsa, wszak zdjęcie OBŁĘDNE !!!
22.06.2018, godz. 22:33
Przepis: Zielona pizza
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Czy smakuje jak wygląda ???
18.06.2018, godz. 20:40
Przepis: Trzy propozycje na izotoniki
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Hand and Home made :)
18.06.2018, godz. 20:39
Przepis: Letnia, truskawkowa owsianka z owocami
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Wygląda Bosko !!!
18.06.2018, godz. 20:39
Przepis: Lemoniada brzozowa
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Zakochanam !!!
18.06.2018, godz. 20:38
Przepis: Babeczki na drugie śniadanie Andiego
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Smakować bułeczki ... niekończąca się moho opowieść :)
07.06.2018, godz. 23:15
Przepis: Jagielnik z masłem orzechowym - bez pieczenia, wegański
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Kocham ciasta :) mogłabym jeść ciasta vege i sałatki :)
05.06.2018, godz. 22:15
Przepis: Ogórki małosolne z solą himalajską
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jak mi wyjdą - będziesz moją królową :)
05.06.2018, godz. 22:13
Przepis: Herbata Jogina
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Chaie !!! Uwielbiam, zwłaszcza z indyjskiej ulicy, ale ten powtórzę z przyjemnością :)
20.05.2018, godz. 19:26
Przepis: Wegańska tarta kakaowa z kokosową pianką
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Czekam tylko na okazję, żeby wypróbować :)
17.05.2018, godz. 23:46
Przepis: Warstwowy deser z owsianką
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Lubię Lubię Lubię !!!
17.05.2018, godz. 23:45
Przepis: Ryż ze szpinakiem
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Ryż i surowy Baby Szpikank zdecydowanie smakowałabym nieustannie :)
14.05.2018, godz. 21:15
Przepis: Chlebki Pita
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Smakuje !!!!
14.05.2018, godz. 21:13
Przepis: Jogurt z crunchy, mrożoną żurawiną, chia i miodem gryczanym
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Anita uwielbiam Twoje smaki, jest w nich artystyczna moc :)
10.05.2018, godz. 22:47
Przepis: Jaglanka makowa z owocami i migdałami
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jaglanka, migdały i mak .... pokruszyłabym jeszcze marcepan i kocham śniadania :)
10.05.2018, godz. 22:45
Przepis: Waniliowe pancakes
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jest jakaś magia w tych plackach, która nakazuje je pożerać wręcz !!! uwielbiam !!!
10.05.2018, godz. 22:43
Przepis: Racuchy z karobem słodzone daktylami
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Kocham cukier w takim wydaniu :)
09.05.2018, godz. 23:56
Przepis: Sernik kokosowo-migdałowy w wersji wegańskiej :)
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Migdałowy kokośnik ;)
02.05.2018, godz. 22:17
Przepis: Domowy izotonik z zieloną herbatą
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Super :)
02.05.2018, godz. 22:16
Przepis: Naleśniki gryczane ze szpinakiem, fetą i czarnymi oliwkami
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Gryczane naleśniki są boskie, ale chyba nic nie pobije kasztanowych :) polecam do tego z serem wypełnionym wanilią :)
02.05.2018, godz. 22:14
Przepis: Ciasteczka orkiszowe z cukrem kokosowym
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Kokos największa z mych indyjskich miłości :)
02.05.2018, godz. 22:12
Przepis: Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Uwielbiam orzechy w takiej homeostazie :)
01.05.2018, godz. 23:47
Przepis: Batony owsiane z czekoladą :)
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
No to robię :)
01.05.2018, godz. 23:42
Przepis: Bajaderki rumowe dla dorosłych
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
I dała natura dorosłemu ... alkohol ;)
01.05.2018, godz. 23:41
Przepis: Lody z pokrzywy
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Są smaki, których nazwa smakuje wyśmienicie już ... i to chyba on :)
01.05.2018, godz. 23:40
Przepis: Sałatka z sezamowym dressingiem i makaronem z czarnego ryżu :)
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Niech mnie ten makaron inspiruje ;)
01.05.2018, godz. 23:38
Przepis: Gofry bezglutenowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Gofryyyy !!! A da się bez gofrownicy ? 
27.04.2018, godz. 23:28
Przepis: Sernik na herbatnikach
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Serniki mogłabym jeść i nie przestawać ... rosnąć i dalej jeść ... ciasto idealne :)
27.04.2018, godz. 23:27
Przepis: Burgery z amarantusem
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Boskoooo !!! Robię :)
27.04.2018, godz. 23:26
Przepis: Witariańskie ciasteczka marchewkowo-orzechowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Zapowiada się przesmacznie !!!
24.04.2018, godz. 00:03
Przepis: Zupa pomidorowa - z pomidorów z puszki, z ryżem, najlepsza! :)
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Uwielbiam pomidorowe !!!
20.04.2018, godz. 19:52
Przepis: Batony pełne minerałów
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Batonikiiii :)
21.02.2018, godz. 22:31
Przepis: Ekspresowe babeczki cynamonowe (wegańskie, bez cukru)
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Dominika uwielbiam Twoje słodkości !!!
21.02.2018, godz. 22:27
Przepis: Tort snickers (wegański, bezglutenowy, bez pieczenia)
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Lubię To !!!
21.02.2018, godz. 22:26
Przepis: Klasyczne naleśniki
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Tradycja is the best ;)
21.02.2018, godz. 22:23
Przepis: Placki kokosowo-makowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Podoba mi się ten smaczek ...
21.02.2018, godz. 22:06
Przepis: Malwy Sałatka z Kwatkiem Bratka
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Naprawdę przepyszna !!! Do meczu w gronie kobiet była idealna :)
21.02.2018, godz. 22:05
Przepis: Fit Kokosanki
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Wersja Fit zawsze miłe widziana :)
18.12.2017, godz. 00:34
Przepis: Makowiec bez pieczenia
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Boski !!!
16.12.2017, godz. 17:58
Przepis: Ciasto daktylowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Daktyle zesłały nam Anioły
16.12.2017, godz. 17:56
Przepis: Naleśniki jaglane - sprężyste i delikatne
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Koniecznie przetestuję :)
13.12.2017, godz. 22:57
Przepis: Kompot wigilijny z suszonych owoców
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Zimny zimniutki jest boski :)
13.12.2017, godz. 22:55
Przepis: Ciastka digestive
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
... tylko czekolady brak ;)
05.12.2017, godz. 23:28
Przepis: Biały makowiec
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Wow :) Oryginał :)
05.12.2017, godz. 23:27
Przepis: Korzenne ciasto marchewkowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Marchewkowe !!!
05.12.2017, godz. 23:26
Przepis: Bezglutenowe muffinki makowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
MAK jest cudem muffinkowym :)
03.12.2017, godz. 22:20
Przepis: Ciastka korzenne dla św. Mikołaja
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jamiiii jammmm :)
03.12.2017, godz. 22:19
Przepis: Chleb pełen migdałów
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Chleb z migdałami !!! To musi być boskie !!!
03.12.2017, godz. 22:18
Przepis: Cynamonowy miód z mniszka lekarskiego
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Cynamon byle cejloński w każdej postaci kocham :)
03.12.2017, godz. 22:16
Przepis: Ostre, pieczone orzeszki
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Orzeszek musi dobry być :)
03.12.2017, godz. 22:14
Przepis: Kokosowo - malinowa czekolada do picia
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Maliny wymieniam na pomarańcze i jestem w niebie :)
03.12.2017, godz. 16:58
Przepis: Naleśniki podwójnie kasztanowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Samo zdrowie :)
30.11.2017, godz. 22:30
Przepis: Proste placuszki kukurydziane :)
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Czas start :) próbuję :)
24.11.2017, godz. 22:51
Przepis: Detox napój jabko + cynamon
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Mniammmmm ....
24.11.2017, godz. 22:45
Przepis: Pączki czekoladowe bezglutenowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
jadłabym jadła ...
24.11.2017, godz. 22:44
Przepis: Trufle kokosowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Dzięki !!! Na pewno znajdą się w moim pralinkowym zestawie na świąteczne podarki :)
19.11.2017, godz. 22:34
Przepis: Ciasto marchewkowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
BIO PLANETE lubię Wasze marchewkowe, choć swoje na WASZYCH OLEJACH uwielbiam jeszcze bardziej :)
19.11.2017, godz. 22:33
Przepis: Letnia sałatka z arbuzem
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Inspiruję się ;)
19.11.2017, godz. 22:30
Przepis: Czekoladowo-orzechowe cukierki
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Robić samemu cukierki w XXI wieku ... Królową Balu jesteś !!! Pozdrawiam !!!
19.11.2017, godz. 22:29
Przepis: Chipsy z jabłek
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Uwielbiam !!!
14.11.2017, godz. 22:19
Przepis: Wegańskie ciasto gryczane z orzechami
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Lu Lu Lubię :)
12.11.2017, godz. 23:25
Przepis: Kakaowy torcik z serkiem mascarpone
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
O jaaaa ;) już robię w wersji bezglutenowej ;)
04.11.2017, godz. 23:16
Przepis: Pierogi pełnoziarniste Bio z opieńkami
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Pierogi to dzieło na które spoglądam, zachwycam się, po czym wymyślam kolejną sałatkę ;) smakowite !!! już zlecam mamie <3
04.11.2017, godz. 23:14
Przepis: Brownie z dyni - wegańskie, bezglutenowe, bez tłuszczu
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Są smaki na które pozostaje jedynie spoglądać, by nie oszaleć w rozpuście ... i to chyba jeden z nich :)
04.11.2017, godz. 23:11
Przepis: Trufle dyniowe z czekoladą
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
I to jest news ... I to chce się jeść :)
04.11.2017, godz. 23:09
Przepis: Pierniczki na choinkę
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Takie pierniczki grożą tym, że choinka będzie pusta ;)
04.11.2017, godz. 23:08
Przepis: Najprostsze na świecie sezamki
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
No to DO IT :)
29.10.2017, godz. 22:51
Przepis: Czekoladki wegańskie z jagodami
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Wydają się idealne na prezent z własnoręcznie robionymi pralinkami :) cudowna inspiracja :)
29.10.2017, godz. 22:50
Przepis: Sos pieczarkowy z porem na boczku
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Wyrzucam boczek i mam wersję vege ;)
29.10.2017, godz. 22:47
Przepis: EkoRello. Kulki Daktylowo-Kokosowej Mocy z Migdałem
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Kochani zapomniałam dodać, totalnie zakochana w ich smaku, żeby odstawić je do lodówki na godzinę. I najlepiej tam przechowywać ;)
29.10.2017, godz. 21:45
Przepis: imbirowe kulki mocy
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Uwielbiam kulki !!!
19.10.2017, godz. 00:15
Przepis: Żelki ananasowe bez żelatyny kameleony
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Home made Haribo
19.10.2017, godz. 00:13
Herbaty i napoje rozgrzewające
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Cynamon i Kardamon z Lebensbaum !!! Uwielbiam !!! Polecam i zachwycam się zupełnie !!! Jem w kilogramach ...
16.10.2017, godz. 23:38
Przepis: Czekolada z żurawiną, płatkami róż i różową solą himalajską
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Czekolada !!! By home made
16.10.2017, godz. 23:31
Przepis: Snikers Tofurnik
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
... weekendzie przybywaj na testowanie tego cuda !!!
16.10.2017, godz. 16:06
Przepis: Orzechowo-śliwkowe trufle czekoladowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Moja smakowa twórczość właśnie wspięła się na kulo-mocowo-truflowy poziom :) dziękuję za inspirację !!!
16.10.2017, godz. 16:05
Przepis: Bułka- warkocz
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Dzieciństwo !!!
16.10.2017, godz. 16:03
Przepis: Lody pistacjowo - kokosowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jadłabym i jadła ...
04.10.2017, godz. 23:06
Przepis: Brązowy ryż z jagodami
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Zjadłabym zdjęcie :)
01.10.2017, godz. 22:53
Przepis: Lekka sałatka z roszponki, arbuza, malin i ogórka
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Eksperymencie daj się ponieść kubkom smakowym
24.09.2017, godz. 21:50
Przepis: Lekka sałatka z roszponki, arbuza, malin i ogórka
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Eksperymencie daj się ponieść kubkom smakowym
24.09.2017, godz. 21:50
Przepis: Grejfrutowo-szpinakowy koktajl
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Tego moim życiu jeszcze nie było, ale będzie ;)
24.09.2017, godz. 00:01
Przepis: Placki kasztanowe - bezglutenowe, dietetyczne, pyszne!
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Mąka kasztanowa rządzi !!!
23.09.2017, godz. 23:24
Przepis: Zdrowa NUTELLA daktylowa :)
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Daktyl to mistrz w konkurowaniu z klasycznymi słodyczami ... pralinki i teraz to - DAKTYLOWA NUTELLA !!! Brawo :)
23.09.2017, godz. 23:23
Przepis: Pralinki kokosowo-kakaowe :)
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jutro wolna niedziela :) już wiem, co będzie działo się w kuchni :)
23.09.2017, godz. 23:17
Przepis: Muffiny kokosowo- kasztanowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jak coś jest kokosowe i kasztanowe, znaczy musi być BOSKIE ;)
21.09.2017, godz. 22:14
Przepis: Gofry cynamonowe z prażonymi jabłkami
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Cynamonowe, ale bez jabłek z bitą śmietaną za to ;)
17.09.2017, godz. 23:37
Przepis: Kotleciki z kaszy gryczanej
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Obiedzie szykuj się :)
17.09.2017, godz. 23:32
Przepis: Pierogi z komosą ryżową
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jakbym tylko potrafiła bezbłędnie lepić nielepką komosę ;)
03.09.2017, godz. 23:54
Przepis: Pancakes z jagodami i kokosem
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Jadłabym do nieprzytomności !!!
29.08.2017, godz. 23:00
Przepis: Brownie kasztanowe
mohoyoga
mohoyoga powiedział/a:
Cały czas spoglądam na to ciasto i czekam na weekend,
żeby móc dać mu powstać :)
16.08.2017, godz. 16:48

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet