Sernik na herbatnikach
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
twaróg bio mielony - 1 kg
jajka bio - 5 szt.
cukier - 1 szklanka
mąka orkiszowa - 2 łyżki
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Sernik na herbatnikach jest pyszny, delikatny, wilgotny, rozpływający się w ustach i szybki do przygotowaniaSposób przygotowania:
Przygotowujemy masę serową.
Za pomocą miksera ubijamy jajka z cukrem do uzyskania puszystej masy jajecznej.
Zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze, dodajemy ser i pozostałe składniki.
Wymieszaną masę wylewamy do tortownicy na spód z herbatników.
Pieczemy ok 60 min w 180st grzanie góra-dół. Schłodzimy w uchylonym piekarniku a potem wkładamy do lodówki na noc. Przed podaniem lukrujemy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.