Biały makowiec
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
mak niebieski - 2-3 łyżki
cukier - 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
aromat migdałowy lub waniliowy (ok. 5) kilka kropel
serek mascarpone - 500 g
cukier puder trzcinowy - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Poczekajcie na krojenie godzinę. Zdecydowanie lepiej się kroi:)Sposób przygotowania:
Piekłam przez 45 minut w 140 stopniach - pijąc kawę i czytając książkę prawie nie odchodziłam od piekarnika, żeby sprawdzać aby blat nie został za bardzo przesuszony.
Nałożyłam na blat bezowy, rozsmarowałam i zrolowałam. Odstawiłam na ok godzinę do lodówki, po tym czasie można pokroić roladę na części.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.