Zupa pomidorowa - z pomidorów z puszki, z ryżem, najlepsza! :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: zupa
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
woda - 1,5 litra
średnie marchewki - 3 szt.
mała pietruszka - 1 szklanka
por i seler kawałek
średnia cebula - 1 szt.
pomidory w puszce - 2 opakowania
koncentrat pomidory - 2 czubate łyżeczki
sól i przyprawy (kurkuma, papryka słodka, pieprz cayenne, pieprz czarny, pieprz ziołowy) do smaku
ryż - 100 g
Sposób przygotowania:
W międzyczasie obierz warzywa i pokrój w kostkę. Dorzuć do garnka i gotuj od momentu zagotowania 45 minut - na małym ogniu, pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj przyprawy.
Kolejno w międzyczasie ugotuj ryż, w 250 ml wody.
Z ugotowanej zupy wyciągnij mięso i całość zblenduj na krem. Następnie wmieszaj ryż i gotuj jeszcze przez chwilkę.
Najlepiej smakuje z jogurtem greckim. Około 1 łyżka jogurtu na porcję.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.