Pierogi z komosą ryżową
dorotaRRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, orkisz
Składniki:
olej rzepakowy - 6 łyżek
woda gorąca - 1 szklanka
komosa ryżowa kolorowa bio ugotowana - 1 szklanka
cebula biała - 1 szt.
oliwa z oliwek - 3 łyżki
pieprz czarny świeżo mielony do smaku
sól himalajska do smaku
oregano do smaku
Dodatkowe informacje:
Ciasto na pierogi przygotowałam z mąki orkiszowej z dodatkiem oleju i bardzo ciepłej wody, dzięki czemu wyszło miękkie i elastyczne, naprawdę pyszne.Pierogi z komosą ryżową to danie wegańskie, bez laktozy, bez jajek.
Sposób przygotowania:
Komosę ryżową mieszamy z cebulą, doprawiamy solą, pieprzem i oregano tak by farsz miał wyrazisty smak.
Każde kółeczko faszerujemy komosą ryżową, zlepiamy pierogi.
Gotujemy w osolonym wrzątku minutkę od momentu kiedy wypłyną.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.