Tort snickers (wegański, bezglutenowy, bez pieczenia)
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, kakao, orzeszki ziemne, owies
Składniki:
Płatki kokosowe - 1 szklanka
Bezglutenowe płatki owsiane - 1/3 szklanki
Surowe kakao w proszku - 6 łyżek
Suszone daktyle - 15 szt.
Sól - 1/2 łyżeczki
Wanilia mielona - 1/2 łyżeczki
Masa karmelowa: Suszone daktyle - 13 szt.
Olej kokosowy nierafinowany - 4 łyżki
Wanilia mielona - 1 łyżeczka
Masa z nerkowców: Nerkowce - 500 g
Olej kokosowy nierafinowany - 3/4 szklanki
Syrop z agawy (jasny) - 5 łyżek
Polewa czekoladowa: Kakao - 5 łyżek
Olej kokosowy nierafinowany - 5 łyżek
Melasa karobowa lub inny słód - 1 łyżka
Orzeszki ziemne do dekoracji - 1 garść
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.