Najlepsze naleśniki migdałowe - tylko 4 składniki!
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: śniadanie
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
mąka orkiszowa - 20 g
mleko - 100 ml
Sposób przygotowania:
Małą patelnie dobrze rozgrzej. Możesz dodać odrobinkę oleju, ale nie jest on niezbędny.
Wlej pierwszą porcję ciasta (podziel je tak, aby wyszły przynajmniej 4 naleśniki; mi wyszło 6 sztuk) i smaż na pełnym ogniu przez ok. 1-2 minuty. Z drugiej strony smaż już krócej ok. pół minuty.
Naleśniki podałam z kremem malinowym, który przygotowałam poprzez wymieszanie widelcem połowy opakowania gęstego jogurtu typu greckiego z kawałkiem banana i garścią malin.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.