Bezglutenowe muffinki makowe
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): amerykańska, międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie
Składniki:
siemie lniane złote bio - 2 łyżki
mak niebieski bio - 5 łyżek
mąka jaglana bio - 50 g
mąka z tapioki bio - 50 g
mąka kukurydziana bio - 50 g
proszek do pieczenia bezglutenowy - 1 łyżeczka
soda - 1 łyżeczka
olej rzepakowy - 1/2 szklanki
mleko roslinne - napój ryżowo - kokosowy bio - 1/2 szklanki
migdały bio - 3 łyżki
Dodatkowe informacje:
Pyszne, wilgotne, aromatyczne muffinki z makiem.To wypiek bezglutenowy o sprężystym miąższu, nie kruszy się.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.