Pierniczki na choinkę
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, kakao
Składniki:
mąka kasztanowa - 1/2 szklanki
mąka gryczana - 1/2 szklanki
olej kokosowy w płynie - 10 łyżek
jajka - 2 szt.
cynamon - 2 i 1/2 łyżki
goździki mielone - 1/2 łyżeczki
imbir - 1/2 łyżeczki
gałka muszkatłowa szczypta
kardamon szczypta
kakao -płaskie - 2 łyżki
soda - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
cukier kokosowy - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Połączyć wszystkie suche składniki, dodać do nich mokre, wyrobić ciasto.
Kulę z ciasta zawinąć w papier do pieczenia, wstawić do lodówki lub do zamrażalki na ok. 1 godzinę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.