Brownie z dyni - wegańskie, bezglutenowe, bez tłuszczu
dorotaRRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Szef Kuchni - II etap, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, kakao
Składniki:
syrop daktylowy Bio Planet - 50 ml
ksylitol - 1/2 szklanki
kakao - 4 łyżki
mąka kukurydziana - 50 g
mąka jaglana - 50 g
mąka z ciecierzycy Bio Planet - 50 g
ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia bezglutenowy - 1 łyżeczka
soda - 1/2 łyżeczki
mleko roślinne - 100 ml
morele suszone Bio Planet - 10 szt.
Dodatkowe informacje:
Pyszne czekoladowe brownie, wegańskie, bezglutenowe, beztłuszczowe.Dynia (zupełnie niewyczuwalna w cieście) sprawia jest jest apetycznie wilgotne, nie kruszy się, jest bogate w smaku.
Bardzo polecam!
Sposób przygotowania:
Do startej dyni dodajemy mąki, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sodę, posiekane morele, mieszamy.
Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.