Lemoniada brzozowa
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
erytrol - 1 łyżka
cytryna - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Cytrusy myjemy pod bieżąca wodą a następnie wkładamy do miski, zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na minutę. Po tym czasie wodę wylewamy a cytrusy jeszcze raz myjemy pod bieżąca wodą.
Pomarańczę kroimy w plastry a z cytryny wyciskamy sok.
Sok cytrynowy i plasterki, wrzucamy do soku z brzozy, mieszamy.
Lemoniadę wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny by smaki się przegryzły a napój schłodził.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.