Batony owsiane z czekoladą :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta, desery
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie, kakao, orzeszki ziemne, owies
Składniki:
rodzynki - 60 g
pestki dyni - 30 g
chipsy lub wiórki kokosowe - 30 g
syrop klonowy - 40 g
olej kokosowy - 30 g
gorzka czekolada - 80 g
Sposób przygotowania:
W garnku podgrzej do rozpuszczenia olej kokosowy, syrop klonowy i masło orzechowego.
Suche składniki połącz z mokrymi.
Formę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż masę. Dobrze ją ugnieć.
W międzyczasie rozpuść w kąpieli wodnej czekolady i polej uformowaną masę batonikową.
Wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc, do momentu całkowitego zastygnięcia całej masy.
Gotowe pokrój na batoniki o preferowanych kształtach.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.