![Bułka- warkocz](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-10/8837-photo-main.jpg)
Bułka- warkocz
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
-7 g suszonych drożdży instant
- łyżeczka soli
- 200 ml letniej wody
KRUSZONKA: masło, mąka pszenna, cukier - po 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Wyrośnięte ciasto przekładamy na oprószony mąką blat. Dzielimy na części, formujemy wałki.
Odmierzamy na wadze taką samą ilość zimnego masła, cukru kryształu i mąki pszennej. Masło siekamy na mniejsze kawałki wraz z cukrem i mąką do momentu, aż całość połączy się w niezbyt drobne okruchy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.