Orkiszowe gofry idealne - na słodko i słono :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
jaja - 1 szt.
mleko - 30 ml
proszek do pieczenia - 1/3 łyżeczki
sól lub słodzik szczypta
Sposób przygotowania:
Następnie pozostałe składniki dokładnie zmiksuj. Dodaj ubite białko i delikatnie tylko zamiksuj, na najmniejszym obrotach, do wymieszania się składników.
Gofry piecz w mocno nagrzanej gofrownicy przez ok. 6 minut. Ja nie potrzebowałam natłuszczać swojej gofrownicy, ale jeżeli Twój sprzęt tego wymaga dodaj odrobinę oleju.
Gotowe gofry podawaj na słodko lub słono. U mnie tym razem awokado i pomidor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.