Czekoladowa drożdżówka z rumem i rodzynkami
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, nabiał, drożdże, kakao, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
kakao lub karob - 4 łyżki
drożdże - 1/2 opakowania
ksylitol lub cukier kokosowy - 1/2 szklanki
napój orkiszowy - 100 ml
olej kokosowy - 50 g
aromat waniliowy - 2 łyżeczki
rodzynki - 1 garść
sól - 1 szczypta
śmietanka lub mleko kokosowe - 100 ml
gorzka czekolada - 100 g
czekolada cynamonowa do picia - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Sos czekoladowy:
Zagotuj śmietankę kokosową, zdejmij z ognia wrzuć kostki czekolady. Mieszaj aż nabierze konsystencji sosu. Polej drożdżówkę lub maczaj w sosie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.