![Czekoladowa drożdżówka z rumem i rodzynkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-02/12408-photo-main.jpg)
Czekoladowa drożdżówka z rumem i rodzynkami
![](/cache/a32x32/files/users/730-avatar-557298672.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, nabiał, drożdże, kakao, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
kakao lub karob - 4 łyżki
drożdże - 1/2 opakowania
ksylitol lub cukier kokosowy - 1/2 szklanki
napój orkiszowy - 100 ml
olej kokosowy - 50 g
aromat waniliowy - 2 łyżeczki
rodzynki - 1 garść
sól - 1 szczypta
śmietanka lub mleko kokosowe - 100 ml
gorzka czekolada - 100 g
czekolada cynamonowa do picia - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Sos czekoladowy:
Zagotuj śmietankę kokosową, zdejmij z ognia wrzuć kostki czekolady. Mieszaj aż nabierze konsystencji sosu. Polej drożdżówkę lub maczaj w sosie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.