Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicywszędzie zielonoKomentarze
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Przeglądasz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Przepis: Koktajl redukujący poziom cholesterolu i ...
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
wygląda ciekawie :)
22.05.2015, godz. 17:11
Przepis: Jesienny koktajl wzmacniający odporność
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
bardzo ciekawy przepis :)
22.05.2015, godz. 17:11
Przepis: Zielony koktajl, odporność, detoks, regeneracja komórek
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
jakie piękny kolor!
22.05.2015, godz. 17:11
Przepis: Koktajl jak deser z kaszą jaglaną
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
wygląda super :)
22.05.2015, godz. 17:10
Przepis: Masz wysoki cholesterol? Pij zielone koktajle z awokado!
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
pyszności :)
22.05.2015, godz. 17:10
Przepis: Koktajl szczęścia z dużą ilością magnezu
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
zdrowy i pyszny :)
22.05.2015, godz. 17:10
Przepis: Koktajl także dla dzieci o smaku pierników i pomarańczy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
bardzo fajny przepis :)
22.05.2015, godz. 17:10
Przepis: Green smoothie wspomagający układ odpornościowy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
fajny przepis :)
22.05.2015, godz. 17:09
Przepis: Czekoladowy Szejk Białkowy Chia
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
obłędny :)
22.05.2015, godz. 17:07
Przepis: Pyszny i prosty koktajl dyniowy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
bardzo fajny przepis :)
22.05.2015, godz. 17:07
Przepis: Dressing jogurtowy z orzechami
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
ekstra przepis :)
22.05.2015, godz. 17:07
Przepis: Koktajl jagodowy na maślance
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super dwukolorowy :D
22.05.2015, godz. 17:06
Przepis: Smoothie odkwaszające
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
jakie śliczny :)
22.05.2015, godz. 17:06
Przepis: Koktajl jagodowo - pietruszkowy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super :)
22.05.2015, godz. 17:06
Przepis: Koktajl deser jak krem czekoladowy bez czekolady
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
ooo. jakie super! :)
22.05.2015, godz. 17:06
Przepis: Sałatka owocowa z białą morwą
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
fajne i proste :)
22.05.2015, godz. 17:05
Przepis: Shake bananowo - kakaowy z lodem :)
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
najlepsze połaczenie na świecie :D
22.05.2015, godz. 17:04
Przepis: Smoothie brzoskwiniowo- serwatkowe :)
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super przepis :)
22.05.2015, godz. 17:04
Przepis: Cynamonowe masło słonecznikowe :)
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super, koniecznie wypróbuję :)
22.05.2015, godz. 17:04
Przepis: Pudding chia z truskawkami :)
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
wygląda cudownie :)
22.05.2015, godz. 17:03
Przepis: Dietetyczny lukier :)
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
bardzo fajny przepis :)
22.05.2015, godz. 17:03
Przepis: Jogurt sojowy z prażonymi orzechami i cynamonem
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super połączenie :)
22.05.2015, godz. 17:03
Przepis: Przekąska z pomidora i avokado
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
proste i smaczne :D
22.05.2015, godz. 17:02
Przepis: Smoothie z jabłkiem, ogórkiem, pietruszką i miętą :)
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super i mega zdrowie :)
22.05.2015, godz. 17:01
Przepis: Dieta Aztecka - Smoothie dra Boba z jarmużem i czarnymi borówkami :)
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
ciekawe połączenie :D
22.05.2015, godz. 17:00
Przepis: Sorbet malinowy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
sorbety najlepsze!
22.05.2015, godz. 16:59
Przepis: Koktajl miętowo-bananowy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
piękny kolor :)
22.05.2015, godz. 16:59
Przepis: Sałatka z pomelo
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
pyszności :)
22.05.2015, godz. 16:58
Przepis: Maliny-Mleko Migdałowe-Banan
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
migdały, mleko migdałowe i banan - super :)
22.05.2015, godz. 16:58
Przepis: Czekoladowe Smoothie
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
proste a pyszne :)
22.05.2015, godz. 16:57
Przepis: Smoothie Wiśniowe
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
idealne połączenie :D najpyszniejszy deser a w dodatku zdrowe :)
22.05.2015, godz. 16:57
Przepis: Witaminowy koktajl
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
zielone koktajle najlepsze :)
22.05.2015, godz. 16:56
Przepis: Jagodowe Smoothie
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
uwielbiam jagodowe koktajle :)
22.05.2015, godz. 16:56
Przepis: Malinowo-miętowe smoothie
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
pyszności, muszę wypróbować :)
22.05.2015, godz. 16:56
Przepis: Koktajl z kiwi
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super połączenie i super wygląda :D
22.05.2015, godz. 16:55
Przepis: Sałata z czerwonej komosy i pomidorków koktajlowych
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
bardzo fajny, prosty przepis :)
22.05.2015, godz. 16:38
Przepis: Chłodnik z awokado
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
uwielbiam awokado! a do tego z pomidorami - pyszności :D
22.05.2015, godz. 16:38
Przepis: Batoniki pożywne
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super zdrowe i na pewno pyszne :)
22.05.2015, godz. 16:37
Przepis: Szparagi na czerwonej komosie z sosem koperkowym i ziarnami konopi
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
muszę w końcu kupić szparagi :) przepis super :)
22.05.2015, godz. 16:37
Przepis: Karaibski napój energetyzujący
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
wygląda super :) do tego słodzone daktylami <3
21.05.2015, godz. 15:48
Przepis: Placki ziemniaczane z sosem serowym
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
az nabrałam ochoty na placki ziemniaczane :D
21.05.2015, godz. 15:48
Przepis: Babeczki z plastrami kokosowymi Bio
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
kokos uwielbiam :) przepis super :)
20.05.2015, godz. 22:14
Przepis: Zupa miso
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
tyle się o niej naczytałam w końcu musze zrobić :)
20.05.2015, godz. 22:14
Przepis: Risotto warzywne z shiitake
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
bardzo fajny przepis :) koniecznie do wypróbowania :)
20.05.2015, godz. 22:13
Przepis: Pasztet z ciecierzycy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super :) ciecierzyce kocham w każdej postaci :)
20.05.2015, godz. 22:13
Przepis: Placuszki owsiane
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
jak pięknie przyozdobione :D
20.05.2015, godz. 22:12
Przepis: Chałka jaglana z serem i kruszonką amarantusową
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
wygląda bajecznie :)
20.05.2015, godz. 22:12
Przepis: Marmolada śliwkowo-imbirowa
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
a jakie pyszności :D
20.05.2015, godz. 22:12
Przepis: Pasta z czarnej fasoli
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
wygląd nie zachęca, ale smak cudowny :D
20.05.2015, godz. 22:11
Przepis: Zupa krem z soczewicy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
pyszności :) uwielbiam soczewice
20.05.2015, godz. 22:11
Przepis: Szyszki z ryżu preparowanego BIO
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
smaki dzieciństwa :)
20.05.2015, godz. 22:10
News: Kasza jaglana - stare nowe dobro narodowe
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Najcudowniejsza! Dodawana do koktajli daje tak wspaniałą kremową konsystencje :)
20.05.2015, godz. 22:09
News: Olej kokosowy. Najzdrowszy olej świata ? 
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Uwielbiam! Produkt idealny i do kuchni i do łazienki :D
20.05.2015, godz. 22:08
News: Amarantus – pseudozboże pełne cennych składników!
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Ostatnio kupiłam na jakiejś promocji i szukam przepisu na wykorzystanie :)
20.05.2015, godz. 22:08
News: Agar - roślinna "żelatyna"
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
ciągle na niego poluje i upolować nie mogę :D
20.05.2015, godz. 22:07
Majonez domowy w 2 minuty
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
bardzo ciekawy przepis :) niby taki prosty a nigdy nie robiłam :)
20.05.2015, godz. 22:06
Wiosenny detoks
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Super! Szukałam czegoś takiego :)
20.05.2015, godz. 22:05
Przepis: Kruche jaglane szarlotki z amarantusem
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Kupiłam amarantus na jakiejś promocji, w końcu wiem do czego mogę wykorzystać :)
20.05.2015, godz. 22:05
Przepis: Chleb z czarnuszką
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
bardzo ciekawy przepis :)
20.05.2015, godz. 22:04
Przepis: Chleb mieszany z oregano
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super! uwielbiam domowe pieczywo :)
20.05.2015, godz. 22:04
Przepis: Placuszki z mąki żytniej
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
dziękuję, polecam wypróbować :)
20.05.2015, godz. 21:47
Przepis: Pomidory nadziewane kaszą i szpinakiem
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
dziękuję :)
20.05.2015, godz. 21:46
Przepis: Krem warzywny z czarną fasolą i fetą
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
musi być obłędny :)
19.05.2015, godz. 22:49
Przepis: Koktajl z kaszą jaglaną
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super przepis! do wypróbowania :)
19.05.2015, godz. 22:49
Przepis: Biszkopt jaglany z owocami
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
wygląda przecudownie :)
19.05.2015, godz. 22:49
Przepis: Sałatka z pomidorów i awokado
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
najpyszniejsze połączenie :)
19.05.2015, godz. 22:49
Przepis: Sernik z mlekiem na ciemnym biszkopcie
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
wygląda super :)
19.05.2015, godz. 22:48
Przepis: Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
muszę w końcu dorwać te nasiona :D
19.05.2015, godz. 22:48
Przepis: Ciasto z czarnej fasoli
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
już nic mnie nie zaskoczy :D widziałam chyba wszystko zrobione z fasoli :D
19.05.2015, godz. 22:48
Przepis: Chleb samo ziarno
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
widze podobny przepis już któryś raz. musze się w końcu zabrać za jego wykonanie :)
19.05.2015, godz. 22:46
Przepis: Chleb samo ziarno
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
widze podobny przepis już któryś raz. musze się w końcu zabrać za jego wykonanie :)
19.05.2015, godz. 22:46
Przepis: Podstawowy sos do pizzy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
sos do pizzy zawsze najlepszy domowy :D
19.05.2015, godz. 22:46
Przepis: Koktajl wieloowocowy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
pyszności!!
19.05.2015, godz. 22:45
Przepis: Masło smakowe: z suszonymi pomidorami
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
najlepsze na ciepły chlebek :)
19.05.2015, godz. 22:45
Przepis:
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
pyszności :D ! 
19.05.2015, godz. 22:44
Przepis: Curry dyniowe z wegańskimi pulpetami i chipsami z jarmużu
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
uwielbiam takie chipsy :D całe danie super :)
19.05.2015, godz. 22:41
Przepis: Kukurydziany galaretkowiec z chia
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super, wygląda bardzo apetycznie :)
19.05.2015, godz. 22:40
Przepis: Masło orzechowe z orzechów wloskich i laskowych
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
masło orzechowe z każdych orzechów do dar od niebios :D
19.05.2015, godz. 18:09
Przepis: Bezglutenowe i bez jajeczne racuszki z nasionami chia Bio
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super, koniecznie do wypróbowania :)
19.05.2015, godz. 18:09
Przepis: Hummus z suszonymi pomidarami
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Nie ufam ludziom, którzy nie lubią hummusu :D
19.05.2015, godz. 18:08
Przepis: Wegetariańskie kotleciki z czarnej fasoli
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
uwielbiam warzywne kotlety przede wszystkim za to ze można z nich zrobić wegetariańskie burgery <3
19.05.2015, godz. 18:05
Wyśmienite pancakes na chłodne poranki
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Moje zazwyczaj wychodzą cieniutkie :( a jak już wyjdą puszyste to za chwile opadają..
19.05.2015, godz. 18:02
Jak dobrze ugotować makaron?
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Ja często wodą z ugotowanego makaronu zagęszczam sosy :)
19.05.2015, godz. 18:01
Kiełki
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
a najcudowniejsze i wszędzie dostępne są kiełki rzodkiewki :D
19.05.2015, godz. 17:59
Tofu - z czym to się je?
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
tofurnik <333333
19.05.2015, godz. 17:58
Przepis: Domowy chleb
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
uwielbiam domowe pieczywo :)
19.05.2015, godz. 17:57
Przepis: Dżem rabarbarowy z imbirem
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
rabarbar <3
19.05.2015, godz. 17:57
Przepis: Kokosowo migdałowe placuszki :)
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
wyglądają przeuroczo :)
19.05.2015, godz. 17:56
Przepis: Marmolada morelowa
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
uwielbiam wszelkie domowe przetwory :D
19.05.2015, godz. 17:49
Przepis: Keksowe babeczki jaglane
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super! tak niewiele składników a jaki przepis :)
19.05.2015, godz. 17:48
Przepis: Kaszka wisniowo-bananowa
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
prosto a smacznie :)
19.05.2015, godz. 17:47
Przepis:
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
bardzo fajny przepis :)
19.05.2015, godz. 17:47
Przepis: Owsianka bez gotowania z owocami
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
owsianka cudowna na śniadanie :)
19.05.2015, godz. 17:47
Przepis: Bułeczki drożdżowe z żurawiną i malinami
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
pyszności :)
19.05.2015, godz. 17:46
Przepis: Kasztanowe tartaletki z kremem awokado
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
świetnie wyglądają :D
19.05.2015, godz. 17:46
Przepis: Trufelki z migdałami w kolorowej posypce
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
jakie super :) prawie jak rafaello :D
19.05.2015, godz. 17:45
Przepis: Krem z batatów i kukurydzy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
ciekawy ten makaron :)
19.05.2015, godz. 17:44
Przepis: Krem z batatów i kukurydzy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
ciekawy ten makaron :)
19.05.2015, godz. 17:44
Przepis: Napój na chłodne wieczory
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
pyszności :)
19.05.2015, godz. 17:43
Przepis: Kokosowe zapiekanki z ciecierzycy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super przepis :) i bardzo prosty :)
19.05.2015, godz. 17:43
Przepis: Kotlety z jaj (jajeczne)
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
uwielbiam takie kotlety :D
19.05.2015, godz. 17:42
Przepis: Sałatka z nowalijek
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super lekko i świeżo :)
19.05.2015, godz. 17:41
Przepis: Sałatka z komosy, pieczarek i kolendry
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super :) tak prosto i smacznie :)
19.05.2015, godz. 17:41
Przepis: Sałata z domowym sosem mango
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super sos! koniecznie do wypróbowania :)
19.05.2015, godz. 17:38
Przepis: Nalewka imbirowa
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
pewnie nieźle rozgrzewa :D
19.05.2015, godz. 17:38
Przepis: Krem z dyni i batatów
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super danie z niewielu składników :)
19.05.2015, godz. 17:37
Przepis: Ciasto pomarańczowo - migdałowe bez jajek
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
bardzo fajny przepis :)
19.05.2015, godz. 17:36
Przepis: Ciasto pomarańczowo - migdałowe bez jajek
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
bardzo fajny przepis :)
19.05.2015, godz. 17:36
Przepis: Cynamonowy placek z jabłkami
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
wygląda super :)
19.05.2015, godz. 17:36
Przepis: Puding piernikowy z kaszy jaglanej
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
uwielbiam desery z kaszy jaglanej :)
19.05.2015, godz. 17:36
Przepis: Wegański sos pomidorowy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
plus parmezan z migdałów i rewelacja :D
19.05.2015, godz. 17:11
Przepis: Ekspresowa sałatka z pomidorków
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
proste a pyszne :D
19.05.2015, godz. 17:10
Przepis: Dietetyczne muffiny z truskawkami
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
trzeba tylko dorwać truskawki :D
19.05.2015, godz. 17:10
Przepis: Sałatka
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super lekka :)
19.05.2015, godz. 17:09
Przepis: Sernik z nutką pomarańczy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
jak ja kocham serniki :D ten wygląda świetnie
19.05.2015, godz. 17:08
Przepis: Zapiekanki z pieczarkami w innej wersji
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
świetny pomysł! ja ostatnio próbowałam usmażyć panierowane pieczarki, ale wyszły surowe :(
19.05.2015, godz. 17:08
Przepis: Zwijańce z lazanii z dynią i migdałami
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
wygląda pysznie <3
19.05.2015, godz. 17:07
Przepis: Biszkoptowe naleśniki
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
jakie śliczne!
19.05.2015, godz. 16:55
Przepis: Omlet z warzywami z bulionu
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super sprawa na wykorzystanie warzyw z warzywnego bulionu :)
19.05.2015, godz. 16:54
Przepis: Jaglany tort orzechowy na zimno
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
robiłam, pycha!!!
19.05.2015, godz. 16:54
Przepis: Naleśniki z porzeczkowym smarowidłem
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
jak pięknie wyglądają :)
19.05.2015, godz. 16:53
Przepis: Ciasto z suszonymi morelami
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super! uwielbiam suszone morele :)
19.05.2015, godz. 16:53
Przepis: Krem pomidorowo kokosowy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
zupy na mleku kokosowym są takie cudowne, a jeszcze plus pomidory i te przyprawy. pycha!
19.05.2015, godz. 16:52
Przepis: Na dobry początek dnia: Granola kakaowo-czekoladowa
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
domowa granola najlepsza :)
19.05.2015, godz. 16:51
Przepis: PRL od kuchni: ciepłe lody
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
smaki dzieciństwa :)
19.05.2015, godz. 16:51
Przepis: Syllabub na różowym winie z malinami
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
o matko, jakie pyszności :)
19.05.2015, godz. 16:50
Przepis: Koktajl truskawkowo bananowy :)
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
pyszności!
19.05.2015, godz. 16:49
Przepis: Cukinia z patelni
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
dobrze, ze zaczyna się sezon na cukinie :)
19.05.2015, godz. 16:49
Przepis: Chleb fiński
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
domowe pieczywo najlepsze :)
19.05.2015, godz. 16:48
Przepis: Ciasto pinacolada (light)
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
super przepis :) pewnie mega smaczny
19.05.2015, godz. 16:48
Przepis: Gotowana młoda marchewka z sosem z tahiny
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
młoda marchew <3
19.05.2015, godz. 16:47
Przepis: Smoothie melonowe z mango
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
wygląda pysznie
19.05.2015, godz. 16:47
Przepis: Smoothie arbuzowe
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
podobno jak doda się szczyptę soli do arbuza to wydaje się słodszy :)
19.05.2015, godz. 16:46
Przepis: Greckie lody z białą czekoladą
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
omomomom. jakie pyszności!
19.05.2015, godz. 16:46
Przepis: Hawajskie smoothie bez laktozy
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
robię podobny, ale zamiast soku dodaje kawałki ananasa :)
19.05.2015, godz. 16:46
Przepis: Czekoladowe ciasto z borówkami
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
pewnie super smaczne :) i zdrowie :D
19.05.2015, godz. 16:45
Przepis: Raw sernik z nerkowców i mango
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
jeju! jaki piękny! no i ser z nerkowców <3
19.05.2015, godz. 16:44
Przepis: Sałatka z cukrowym groszkiem
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
jak ja kocham świeży grosze <3 przepis super
19.05.2015, godz. 16:43
Przepis: Koktajl na mocne włosy i paznokcie
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
jaki piękny kolor <3
19.05.2015, godz. 16:42
Przepis: Jajka sadzone na cukini z mnóstwem pietruszki
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
pyszności :)
19.05.2015, godz. 16:41
Przepis: Pasta z bobu
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
sprawdziło by się świetnie jako pesto do makaronu :)
19.05.2015, godz. 16:41
Przepis: Owsianka orzechowow-bananowa z goją
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
masło orzechowe i banan <3
19.05.2015, godz. 16:40
Przepis: Smarowidełko twarożkowe dyniowo - pomidorowe
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Wygląda super :)
19.05.2015, godz. 16:39
Przepis: Wegetariańska potrawka z kaszy, soczewicy i warzyw :)
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Jak wegetariańska to wiadomo, że pyszna :D
19.05.2015, godz. 10:47
Przepis: Florentynki ( bez cukru, glutenu, laktozy)
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Bardzo ciekawy przepis. Samo zdrowie :)
19.05.2015, godz. 10:34
Przepis: Pasta z awokado
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Najlepsze na świecie!
19.05.2015, godz. 10:33
Przepis: Pieczony bataty
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Jeszcze nigdy nie jadłam batatów. Muszę nadrobić zaległości :)
19.05.2015, godz. 10:33
Przepis: Amarantusowy pasztet z fasoli mung
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Muszę wypróbować :)
19.05.2015, godz. 10:32
Przepis: Sakiewki z ciasta francuskiego z nadzieniem budyniowym
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
ciasto francuskie, ananas, mascarpone <3 omomomommo :)
18.05.2015, godz. 19:39
Przepis: ryżowo- słonecznikowe muffinki
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Ciekawy przepis, łatwy do przyrządzenia i zmodyfikowania o ulubione składniki :)
18.05.2015, godz. 19:35
Przepis: Amarantusowo-nerkowcowe ciasteczka z kremem twarogowo-truskawkowym
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Amarantus ziarna czy ekspandowany?
18.05.2015, godz. 19:33
Przepis: Tofu marchewkowy chlebek
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Fajne, bardzo ciekawe, a jakie proste :)
18.05.2015, godz. 19:32
Przepis: Domowe pesto z rukoli
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Uwielbiam! Często robie w domu :)
18.05.2015, godz. 19:31
Przepis: Smarowidełko z dyni i pęczaku z parmezanem
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Myślę, ze gdyby było tu więcej pęczaku to świetne jako danie samo w sobie :)
18.05.2015, godz. 19:30
Przepis: Szpinakowo-groszkowa salsa
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Wykorzystam jako farsz do naleśników :)
18.05.2015, godz. 19:29
Przepis: Koktajl na odporność
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Ślicznie wygląda i pewnie tak samo smakuje :)
18.05.2015, godz. 19:28
Przepis: Pieczone młode ziemniaki z patelni
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Młode ziemniaczki najsmaczniejsze :)
18.05.2015, godz. 19:28
Przepis: Fasolka szparagowa na masełku z bułką tartą
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Smaki dzieciństwa :)
18.05.2015, godz. 19:26
Przepis: Zielone szparagi z sosem z tahiny i czarnym sezamem
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Ile powinno się gotować szparagi?
18.05.2015, godz. 19:25
Przepis: Smoothie bananowo - orzechowe
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Najprostsze i najpyszniejsze :)
18.05.2015, godz. 19:24
Przepis: Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Jaki piękny! I na pewno niesamowicie pyszny <3
18.05.2015, godz. 19:16
Przepis: Kluseczki czosnkowe ze szpinakiem
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Śliczne. Moje czasem wychodzą trochę mniej zwarte, bo nigdy nie wiem ile dodać mąki :)
18.05.2015, godz. 19:10
Przepis: Domowe mleko migdałowe - przepis na napój
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Uwielbiam! Szkoda tylko, że migdały takie drogie :(
18.05.2015, godz. 19:08
News: Jak wytrwać w noworocznych postanowieniach?
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Ja od 5 lat trzymam się jednego postanowienia, bo reszta to niestety raz wychodzi a raz nie :) Ale wegetarianizm działa i będzie działał oby jak najdłużej.
18.05.2015, godz. 19:07
Przepis: Tahini 100% - tylko z nasion sezamu :)
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Niezastąpiona do hummusu, idealna jako dodatek do bananów z miodem <3
18.05.2015, godz. 19:04

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371190 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet