Chleb samo ziarno
paulina2157Rodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, strączkowe, sezam, owies, orkisz
Składniki:
ziarna słonecznika - 1/2 szklanki
ziarna siemię lniane - 1/2 szklanki
otręby owsiane lub gryczane - 3/4 szklanki
płatki owsiane - 3/4 szklanki
sól morska - 1/3 łyżki
syrop klonowy - 1 łyżka
woda - 350 ml
olej - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
W drugiej misce wymieszać wodę z olejem, syropem i solą. Otrzymany płyn wlać do ziaren i wymieszać. Przełożyć do foremki, zostawić na 120 minut.
Piec w temp. 170 stopni przez 25 minut, następnie wyjąć z formy i piec jeszcze 40 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.